Informace č.49

Z jednání VR ČSV, konané dne 24. 5. 2013 v Bohumíně.

 

Jednání řídil předseda ČSV Petr Krol. 

  • Předseda P.Krol informoval o zajištění MMČR mužů a žen. Oddíl Bohumína udělal maximum pro zdárný průběh akce, pod vedením předsedy oddílu Petra Teplíčka. Nepodařilo se zajistit přímý přenos, TV, která požadovala 40.000.- Kč. Domluven 10 – 15 minutový záznam.
  • Znovu projednána otázka startů našich družstev z oddílů v zahraničí, zejména na akcích v kalendáři IWF. Uloženo předsedovi ČSV vytvořit návrh svazové normy, pro tyto starty, aby nemohlo dojít k nepředvídaným událostem, končícím finančními postihy, včetně zajištění konkrétní zodpovědnosti příslušného oddílu včetně náhrady finančních sankcí. Předpokládá se uzavření smlouvy mezi ČSV a oddíly.
  • Potvrzen termín semináře trenérů v podzimním termínu. Předseda ČSV projednal možnost zahraničních lektorů z Ruska, Polska, Maďarska. Ten by vystoupil jeden den, druhý den ostatní.
  • VR ČSV zhodnotila přípravu, průběh a výsledky VH ČSV. Konstatovala, že proběhla na dobré úrovni. Přijaté usnesení je zveřejněno na webových stránkách svazu. Na základě připomínek přijata opatření, aby předkládaný přehled hospodaření byl konkrétnější a přehlednější pro oddíly.
  • V souvislosti s řešením stížnosti oddílu Bohemians Praha ke startu svých závodníků při I. kole III. ligy v Plzni, konstatováno, že závodníci nestartovali jako družstvo, ale startovali mimo soutěž jako jednotlivci.
  • Aby již nedocházelo k obdobným případům, přijato doplnění Soutěžního řádu. Rozšiřuje se bod č. 6 další podmínky o bod d) podmínkou pro start v soutěži družstev je vyslání – delegování mateřským oddílem – klubem. Dále článek č. 4, písmeno g) o startu mimo soutěž v soutěžích družstev rozhoduje zástupce SK ČSV u soutěžích mládeže do 20 let. V soutěžích dospělých start mimo soutěž není povolen. Přesné znění bude uvedeno v doplňku SŘ ČSV.
  • VR ČSV po diskuzi schválila uvolnění P.Kladivové z reprezentace od 1. 5. 2013.
  • Radim Kozel, vedoucí trenér SCM informoval o stavu ve středisku, předložil širší nominaci na V4 v Holešově a výsledky z turnaje v Turecku. Schváleny finanční prostředky na činnost na 1. pololetí 2013. Došlo k navýšení na zdravotní prohlídky u lékaře.
  • Místopředseda K.Prohl informoval z oblasti Masters. Na ME Masters v Turecku naši veteráni vybojovali 2x zlato (M.Glíž, A.Magdolen), 1x stříbro (K.Vojvodík) a 1x bronz (P.Klátil). Gratulujeme! Byly odeslány přihlášky a startovné na Světové hry Masters (Torino). U některých přihlášených mohou vzniknout administrativní problémy s elektronickou přihláškou a s přiděleným kódem.
  • Daniel Kolář podal informaci o zajištění MMČR, včetně časového pořadu, ale i o výběrech starších žáků a juniorů do 20 a 23 let. Současně informoval o zajištění V4 v termínu 5. – 6. 7. 2013 v Holešově.
  • Pavel Ivanič provedl hodnocení ME mužů v Albánii. Schválena finanční odměna J.Orságovi a realizačnímu týmu za umístění. Dále předložil nominaci na Česko – Slovenský pohár v Banské Bystrici ve dnech 28. – 30. 6. 2013. ČSV budou reprezentovat V.Věžníková, L.Kenisová, Jiří Gasior, P.Krywult, P.Sedláček, K.Kučera.
  • Povoleny starty v zahraničí – Jiří Orság, Kamil Kučera – Německo.
  • O trenérské studium licence „A“ mají zájem Jiří Gasior, P.Hejda, J.Orság, P.Petrov, V.Věžníková. VR doporučila. V této souvislosti projednána žádost UK ohledně zajištění dohody k zajištění studia, kde musíme lektorsky a praxí zajistit jednu část studia. Předseda P.Krol projedná s Dr. K.Duspivou, pokud bude souhlasit, smlouvu uzavřeme.
  • Schváleny VT před ME J-20 a 23 let a to v Nymburce, Rakousku a Tatě, pro ME J-17 let v Holešově, Novém Hrozenkově a v Praze. Širší nominace na ME do 23 let: V.Věžníková, P.Sedláček, Jiří Gasior, P.Krywult. ME J-17 let: P.Mareček, L.Kříž, V.Manhart, M.Salaj, Jaromír Gasior.
  • Schválen výjezd J.Orsága do Káhiry na soustředění za prostředky sponzora 30. 6. – 17. 7. 2013.
  • VR blahopřeje Janu Cymorkovi u příležitosti životního jubilea 70 let. Děkuje mu za dlouholetou a záslužnou činnost ve vzpírání pro ČR a TŽ Třinec. Jeho činnost byla oceněna Čestným uznáním ČUS.
  • Předseda P.Krol podal informaci z jednání kongresu IWF v Moskvě. Presidentem zvolen opět T.Ajan (Maďarsko) většinou 80 hlasů. I. vicepresidentem N.Vlad (Rumunsko), generálním sekretářem Ma (Čína).

Zapsal: Václav Zázvorka