Premiéra Davida Koláře

Předposledním závodníkem naší reprezentace byl ve čtvrtek David Kolář startující v M17/89 kg skupině „B“. Základním pokusem lehce zvládnul 102 kg a to se podařilo i na 106 kg. Ztroskotal až na 110 kg, které při výtahu David nedotáhl. V nadhozu bezpečně dal 124 a 130 kg. Ve třetím pokusu chtěl překonat národní rekord, který má v držení jeho starší bratr Jan, rekord zatím odolal. Umístění v jednotlivých disciplínách a ve dvojboji budeme znát později.

 

Dlužíme umístění Vojtěcha Krejčíka. Vojta si ve druhém pokusu v trhu na 115 kg poranil bolestivě tříslo, přesto soutěž dokončil. V trhu obsadil osmé, v nadhozu deváté a ve dvojboji 9. místo z šestnácti startujících s konečným výsledkem 253 (115, 138).

 

Menší část zveřejněných fotografií našich závodníků má autory mezi našimi trenéry, ta větší část má svůj zdroj na webové stránce Polského svazu vzpírání. Zajímavou fotografii nám poslal trenér Slávek Rychnavský, který se nás společně usmívá se Zygmuntem Smalcerzem, olympijským vítězem a trojnásobným mistrem světa. Na soutěži vede reprezentaci Norska, v minulosti pracoval v této funkci v reprezentaci Polska, Thajska, a USA.

 


 

Karel Prohl