Klub 200 ženy (k 31. 10. 2022)

Rozumí se podle Sinclairových bodů. Od minulé, premiérové publikace této tabulky, uzavřené k poslednímu dni roku 2021 se za pouhých 10 měsíců velice mnoho změnilo. Především počet žen či dívek, které se mohou pyšnit příslušností v tomto klubu přesáhl púlstovku, od té doby přibylo pět dalších členek a je jich už 52!!

Podívejme se na ranking aspoň trochu důkladněji. V čele, tj. přes nejméně 250bS zůstávají zatím bezpečně Lenka Kenisová-Orságová, Radka Zátopková-Ševčíková, Veronika Buroňová a Pavla Kladivová. Aktivně, stále pozoruhodně závodí Lenka Kenisová, Pavla Kladivová získává vavříny v bojových zápasech.

V první desítce je letos jediná změna, probila se do ní v 19 letech Maruška Kubíková, která je jedinou v TOP 10 juniorského věku.

Věkový rozptyl příslušnic Klubu 200 je velký, nejmladší jsou 16leté Veronika Voříšková a Natálie Vybíralová, nejstarší (ale jen kalendářně, nikoli myšlením a elánem) je 38letá Julie Švecová, která se dokázala letos zlepšit! Klobouk dolů!

V Klubu najdeme 10 juniorek, z toho polovinu aktivních, a krom už jmenovaných juniorek mají nepochybně velkou perspektivu Vendula Šafratová či Eliška Malcharziková. V této společnosti najdeme s nejlepšími výsledky i 11 žen Masters¨, z nichž jsou kromě Švecové aktivní i další a lze i od nich očekávat pokroky.

Do tabulky si v roce 2022 zapsalo nejlepší výsledek 17 vzpěraček! Z toho sedm nalezneme v první dvacítce, dalších devět ve dvacítce druhé. Důvodně můžeme očekávat další zlepšení. I proto, že na konci října jsme zapsali do evidence historický rekord soutěžících ženského pohlaví – 202!! Byla tedy konečně překonána magická dvoustovka, to velice těší.

Pro lepší přehled jsem oproti minulé tabulku rozšířil i o závodnice se ziskem mezi 190,00 až 199,99 Sinclairových bodů (bS). Těch je 21!! Z nich osm si nejlepší sumu zapsalo letos.

Snad je to zajímavé počtení a kéž je podnětné i pro ženy a dívky aktivní, jejich trenéry i funkcionáře. Jsme před vrcholy sezóny a bylo by příjemné, kdyby se i v této tabulce leccos změnilo!

PhDr. Rudolf Drmola, editor databáze VSV ČSV