Projekt UNIS, rok 2023 - aktuální informace

Vážení koordinátoři sportovních svazů,

s některými z vás jsem již spolupracoval při zprocesování podzimního zařazování do stipendijního programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na podporu sportujících studentů na vysokých školách v České republice zařazených do resortního sportovního centra VICTORIA Vysokoškolské sportovní centrum MŠMT, neboli projektu UNIS. Děkuji všem za perfektní spolupráci při zprocesování tohoto důležitého kroku.

Níže si vám dovoluji zaslat shrnutí aktuálního stavu projektu.

Ministerstvo školství vyhlásilo podmínky projektu pro rok 2023. Stipendijní program pro rok 2023 naleznete zde

Koordinátoři projektu na zapojených veřejných vysokých školách obdrželi informaci, aby zahájili proces zařazování pro kalendářní rok 2023.

Připomínám, že zařazování probíhá opět od začátku – tzn. každý zájemce o pokračování ve stipendijním programu se musí spojit se svým koordinátorem a musí opět podat oficiální žádost o zařazení.

Své návrhy na zařazení (předvýběr sportovců) nám mají koordinátoři zaslat nejpozději do středy 30. listopadu 2022. Pokud máte ve svém sportovním svazu sportovce, kteří splňují podmínky zapojení do projektu, můžete je o této skutečnosti informovat. Rovněž můžete své případné návrhy na zařazení adresovat přímo koordinátorům zapojených veřejných VŠ, adresář s kontakty na koordinátory naleznete zde

V těchto dnech průběžně aktualizujeme dokumenty pro rok 2023 také na našich stránkách: https://www.vsc.cz/projekt-unis

S ohledem na výše uvedené termíny bychom vám první návrhy na potvrzení výkonnosti sportovců zaslali v prosinci letošního roku. Závěrem mi dovolte připomenout, že finální rozhodnutí o zařazení či nezařazení do přidělených kvót je na příslušné veřejné vysoké škole a stipendium není nárokové.

S pozdravem a přáním hezkého víkendu

Jan Plichta
Project manager
VICTORIA Vysokoškolské sportovní centrum MŠMT
Sámova 677/3, 101 00 Praha 10
Tel.: +420 773 582 334, e-mail: