České vzpírání k 6.7.2019 (3) - Pořadí oddílů podle Sinclaira

Už jste si zvykli na českou specialitu, která představuje ve světě stále nevídanou přednost, pořadí oddílů podle Sinclaira, za dané období. Tyto tabulky jasně, objektivně dokumentují míru a kvalitu oddílové výkonnosti. Oddíly v nich mají započteno pouze hostování českých vzpěraček či vzpěračů, nikoli cizinců! V souladu se stanovením nových váhových kategorií, jejichž počet vzrostl na 10, najdete v přehledu i oddílové desítky, pokud tolik lidí v barvách oddílu závodilo. V pořadí to zákonitě posunuje výš zejména ty celky, kde mají velkou základnu aktivních členů či členek.

Tušíte, kde měli za první pololetí nejvíce soutěžících členů? Vězte, že nejvíce závodících mužů měli v Holešově 23, Havířově 27, Sokolově a Rotavě 23. Následují Bohemians, Zlín 22, Teplice 21, Třinec 20, Nový Hrozenkov a Bonatrans Bohumín 19, Start Plzeň 18, Horní Suchá a Slavoj Plzeň 17, Chomutov 16, Ostrava 15, celkem muži z 37 oddílů. Nejvíce žen zvedalo za TAK Hellas Brno 12. V první polovině roku závodil i plný tucet neregistrovaných, z nichž některé mají slibnou výkonnost. Dalšími početně nejsilnějšími oddíly jsou Ostrava a Start Plzeň 10, Bohemians, Nový Hrozenkov a Haná Náměšť(!) a CWG Bohumín(!) 9, Bonatrans Bohumín, Společenství Olomouc 8. Následují Barbell ClubPraha, Brandýs nad Labem(!) 7, Třinec, Rotava, Holešov 6 atd. Ženy se momentálně věnují vzpírání v 28 českých oddílech.

Tabulky jsou jako obvykle buď v jednotlivých souborech, nebo v kompletu. Ten je řazen takto: ženy TOP 10 a TOP 3, ženy 21-23 let TOP 3, juniorky 16-20 let TOP 3, žačky do 15 roků, TOP 3. Následují muži TOP 10 a TOP 6, muži 21-23 let TOP 3, junioři 16-20 let TOP 3, všichni žáci do 15 let TOP 3, st. žáci 14-15 let TOP 3 a ml. žáci do 13 let. Výběry do TOPů jsou stanoveny s ohledem na počet HK anebo na počet startujících v týmových soutěžích. Připojuji i rozšířený seznam oddílových zkratek.

Občas najdete v tabulkách lidi bez oddílové příslušnosti. Tehdy, jestliže soutěžili v zahraničních ligách anebo v akademických zápoleních, tzn. nestartovali za vlastní oddíly, ale v zahraničních, event. vysokoškolských celcích. Nenechejte se, prosím, zmást skutečností, že software vytváří i dva umělé celky – neregistrované a výše zmíněnou množinu vzpěračů bez oddílové příslušnosti.

Tabulky by se nezrodily bez Vaší spolupráce a porozumění. Všem těm, a je jich, velká převaha, kteří poslali protokoly včas a řádně zpracované, MOC DĚKUJI! Věnujte prosím, odpovídající pozornost funkci zapisovatele i všem dalším, abychom vycházeli z naprosto přesných dat a nebylo třeba zdlouhavě, komplikovaně a pracně získávat chybějící data či opravovat ta nepřesná nebo nekompletní.

Prosím o opravy či zpřesnění, pokud najdete v tabulkách chyby či nedopatření.

 

           

 

PhDr. Rudolf Drmola, editor databáze VSV ČSV