České vzpírání 2021 (1) - Tabulky podle Sinclaira

Sešel se rok s rokem a už je tu opět čas k bilancování. Zahajujeme jej pořadím podle Sinclairových bodů.

Letošek, ač opět výrazně poznamenaný pandemií, přinesl, oproti roku 2020, někdy až nečekaně příjemné pokroky. Kdo by zpočátku čekal, že se do této sezóny aktivně zapojí 504 mužů a 166 žen (druhý největší počet soutěžících v historii!). Rostla i výkonnost žen! Zatímco v r. 2019 se jich přes 200 bodů Sinclaira 17 a o rok později 16, v uplynulé sezóně se to podařilo dokonce 22 vzpěračkám!! Potěšitelný, i z hlediska celkové historie, je také zvyšující se počet závodníků i závodnic ve věku 21-23 roků. I zde jde u žen o rekordní číslo – 26! Naproti tomu zůstává znepokojivý zmenšený počet mladších žáků, kde jich ubyla, ve srovnání s rokem 2019 – třetina! Tam je mj. třeba napřít úsilí. I proto, že ani náš nejlepší mladší žák nenasbíral za dvojboj aspoň 200 bS.

Tolik stručně úvodem, bude ještě dost příležitostí k podstatně důkladnějším analýzám, podložených tvrdými i příjemnými fakty. Celkově je však možné říci, že sezóna dopadla v mnohém lépe, než se jeví, letmým, nezasvěceným pohledem.

V první várce rankingů najdete, jako obvykle, jednotlivé soubory i komplet, v němž jsou seřazeny jednotlivé tabulky takto: ženy všechny, ženy Masters s věk. bonusem, ženy 21-23leté a tak postupně věkově dolů, až po mladší žačky. Následuje pořadí mužů, kde nejprve najdete celkový přehled, posléze muže Masters s věk. bonusem a pak to jde opět po jednotlivých věkových kategoriích dolů, až po mladší žáky. Přiložen je i abecední seznam oddílů.

Následovat budou tradičně ještě kolekce tabulek podle dvojboje, oddílů podle Sinclaira a souhrn věnovaný Masters.

Děkuji všem, kdo soutěže zdárně řídili, pořádali, závodili a poté rychle odeslali řádně vyplněné protokoly!

Moc prosím o případné opravy, upřesnění doplňky.

Celé naší vzpěračské obci přeji hodně, hodně zdraví a jen dobrý, šťastný rok 2022!!

PhDr. Rudolf Drmola, editor databáze VSV ČSV