České vzpírání v polovině sezóny 2022 (k 15. 7.) - Tabulky podle Sinclaira

Rozhodně těší skutečnost, že opět rostou čísla aktivních závodníků a zejména závodnic. Už nyní soutěžilo 502 mužů a mezi ženami dokonce zaznamenáváme rekordní počet v polovině roku – 177. Existuje tedy velice důvodná naděje na to, že bude letos překonán rekordní celkový počet zápolících žen v jedné sezóně, a možná se dočkáme i pozoruhodného čísla přes 200. Tím se zase tak mnoho zemí, zejména naší velikosti, vykázat nemůže.

Na jedné straně přinášejí celkové počty podle Sinclaira nadějnou úroveň, 43 mužů se už dostalo za hranici 300 bS, mezi ženami dokonce 21 za metu 200 bS a dalších 14 jich dělalo alespoň 190 bS. Na naše poměry – mezi ženami – záležitost naprosto nevídaná. Na druhé straně jsou, a už déledobě, stále více horší výsledky starších a zejména mladších žáků!! Mezi mladšími žáky jediný Kudera překračuje 200 bS a Rézi se k nim tuze blíží. Jenže, šestý borec mezi mladšími žáky dělal jen 137 bS…  Patřím k těm, kteří preferují zásadní růst výkonnosti ve zralejším věku, kdy už je organismus lépe přizpůsobený, daná čísla ale nedávají mnoho nadějí, že se z této množiny zrodí příští reprezentanti.

Tabulky máte, jako obvykle, buď jednotlivě nebo jako celek. Komplet je řazen od všech žen a pak jednotlivě věkově stále dolů. Následují muži, podle stejného klíče, v závěru najdete ranking mužů Masters s věkovým bonusem a posléze stejnou tabulku žen Masters s věkovým bonusem.  

Velmi děkuji všem, kteří posílali včas dobře vyplněné protokoly. Zlepšily se záznamy o startujících mimo soutěž.

Velmi prosím o opravy, doplnění. Tabulky jsem zpracovával ihned po návratu ze čtyř klinik, kde jsem pobýval skoro dva měsíce a mám za sebou tři operace i jejich komplikace. Doufám, že můj stav se, po pádu, způsobeném kratičkou mdlobou, už bude jen a jen lepšit, ale plné uzdravení potrvá nejméně půlrok.

Vděčně děkuji těm, kteří mě, na základě podnětu Jirky Goldmana, povzbudili na facebooku. Bylo jich několik desítek a věřte - jejich reakce a důvěra byly mimořádně posilující.

Všem přeji krásné volno či pokojnou přípravu a připravuji, jak je tradicí, další tabulky za první část sezóny.

PhDr. Rudolf Drmola, editor databáze VSV ČSV