České vzpírání v polovině sezóny 2022 (k 15. 7.) - 3 Oddíly podle Sinclaira

Tyhle tabulky dělám vždy velice rád, protože jsou světovou specialitou a dobře ukazují, jak jsou na tom oddíly. Pokud bereme statistickou evidenci i trochu jako účetnictví, tj. jaké jsou výsledky práce, tak rankingy podle Sinclaira jsou velice výmluvnou položkou.

Nepřekvapuje skutečnost, že v TAK Hellas Brno mají nejvíce aktivních vzpěraček – 14, i když v Brně jsou další oddíly, a i tam zvedají ženy a dívky. Následují Bohemians Praha a CVG Bohumín 13, Holešov a Fitgym Havířov 12, Ostrava, Crossfit destiny Brno a N. Hrozenkov 11 aktivních soutěžících. Mimochodem, sečteme-li všechny vzpěračky v Brně tak je jich 38!! Celkem soutěžily vzpěračky z 29 oddílů, z toho jedna neregistrovaná.

Mezi muži nejvíce lidí závodilo v polovině sezóny v Havířově 34 a Holešově 31. Za nimi jsou: TAK Hellas Brno 27, Slavoj Plzeň 25, Teplice 24, Start Plzeň, Zlín a N. Hrozenkov 22, pořadí oddílů s více než 20 borci uzavírá CWG Bohumín 21. Počet vzpěračů z brněnských oddílů je 64(!), z plzeňských 47! Celkem soutěžili zástupci 37 oddílů, 15 siláků bylo neregistrovaných.

Pochvalme většinu zkušených oddílů, podařilo se překonat covidové nástrahy. Činí se i oddíly relativně nové nebo vůbec nové, z CWG Bohumín, Hané Náměšť, brněnští nováčci, ožívají leckde i jinde. To je moc dobře, zvláště, když se pečlivě věnují těm nejmladším. Je však nutné rozlišovat, zda jde jen o počet elévů či elévek s velmi nízkou výkonností anebo o vzpěračský potěr se slibnými vzpěračskými základy.

Řazení souborů v kompletu je následující: ženy TOP 10, TOP 4, ženy 21-23leté, juniorky, žačky vesměs TOP 3, ženy celkový počet. Následují muži TOP 10 a TOP 6, muži 21-23letí TOP 3, junioři TOP 5, st. žáci a ml. žáci vždy TOP 3 a celkový počet mužů. Počet lidí v TOP odpovídá normám zápočtů v soutěžích družstev.

V tabulkách si jistě sami najdete spoustu zajímavého, potěšitelného či znepokojivého, v případě negace se dá ještě leccos do konce roku napravit.

Proto také prosím, najdete-li v tabulkách nedostatky, dejte mi vědět, prosím.

A opět děkuji všem, díky jejichž úsilí tyto rankingy vznikají.

PhDr. Rudolf Drmola, editor databáze VSV ČSV