České vzpírání 2022 (1) - Tabulky podle Sinclaira

Bilanci za uplynulý rok je nutné zahájit velmi radostným konstatováním! Dosáhli jsme rekordních počtů soutěžících v tomto století, ba i o ještě mnoho roků dozadu! Dokonce byly překonány dvě kýžené hranice. Takže, loni zvedalo 221 žen a dívek a 605 mužů a chlapců! To jsou mimořádně potěšující čísla! Teď ještě, aby se z kvantity zrodila kvalita! ¨

V postupném bilancování odhalíme, která fakta v tomto směru nás mohou nejvíce těšit a kde nás naopak, znepokojivě, bota tlačí!

Rankingy naleznete, jako obvykle, buď jednotlivě, podle věkových skupin anebo v kompletu. Ten je řazen takto: Ženy TOP 200, ženy Masters s věkovým bonusem, ženy 21-23leté, st. juniorky, ml. juniorky, st. žačky, ml. žačky. Následují muži TOP 600, muži Masters s věk. bonusem, muži 21-23letí, st. junioři, ml. junioři, st. žáci a ml. žáci.

V některých případech není uveden oddíl vzpěrače či vzpěračky, a to tehdy, kdy závodili v zahraničí, tj. v bundesligách nebo ve slovenské lize. V tabulkách oddílů podle Sinclaira, které rovněž uveřejním, budou pro oddíl započítány výsledky, jichž bylo dosaženo přímo za oddíl. Bývá tomu tak vždy, tj. po nespočet roků.

Děkuji upřímně všem, kdo posílali výsledky! Nejvíce těm, kdo je poslali včas a s řádně vyplněnými protokoly.

Letos tato kázeň poněkud poklesla! Dodatečné zjišťování výsledkové faktologie bere mnoho času a někdy představuje až úmorné získávání výsledků. Vězte, prosím, že pokud neodešlete výsledky, poškozujete oddíly a závodníky, protože by výkony mohly chybět v databázi. Připomínám povinnost řídícím činitelům soutěží posílat mj. výsledky mně, jako editoru databáze, co možná, ihned po skončení zápolení. Na mailovou adresu uvedenou na svazové stránce.

I když jsem provedl několik revizí vygenerovaných tabulek a našel drobné chyby, moc prosím o eventuální doplnění či upřesnění rankingů. Nikdo není neomylný, a já, přirozeně, také ne.

Všem vzpěračům i příznivcům našeho sportu srdečně přeji jen dobrý, šťastný rok 2023!

PhDr. Rudolf Drmola, editor databáze VSV ČSV