Evropské hry Masters 2023

Generální ředitel EMGA Jens Holm byl potěšen, že všechna místa konání jsou od sebe vzdálena pouhých 15 minut autem: „to posílí ducha komunity během her se všemi zúčastněnými sportovci a jejich rodinami“.

Lukostřelba, atletika, badminton, basketbal, plážový volejbal plus volejbal, kanoistický slalom a sprint, cyklistika, discgolf, futsal, fotbal, florbal, golf, házená, inline hokej, judo, karate, orientační běh, padel, petanque, veslování, plavání, střelba, squash, tenis, stolní tenis, triatlon a vzpírání.

Celkově jsou místa konání na nejvyšší úrovni, od vlajkových lodí až po menší stadiony. Generální ředitel IMGA Jens Holm řekl. „Všechny jsou vysoce kvalitní a pečlivě udržované. Během naší návštěvy jsme viděli každé z míst v provozu, což demonstruje aktivní společnost. Je vlastně překvapující, jak málo lidí ví o Tampere, protože je to tak živé město. Těším se, že příští rok přivítám v Tampere komunitu mistrů z celého světa na velké oslavě sportu a pospolitosti“.

Po Malmö (2008), Lignanu (2011), Nice (2015) a Turíně (2019) se akce od 26. června do 9. července 2023 vrací do Skandinávie a očekává se kolem 7500 zúčastněných sportovců.

TERMÍNY AKCÍ: 26. ČERVNA – 9. ČERVENCE 2023

Akce IMGA jsou nejprestižnějšími multisportovními událostmi na světě pro dospělé sportovce. Cílem je dát sportovcům Masters příležitost prožít jedinečný sportovní zážitek, který je běžně přístupný pouze profesionálním sportovcům. Již téměř 15 let IMGA organizuje European Masters Games, největší evropský multisportovní festival Masters, kterého se účastní tisíce sportovců ve více než 20 sportech.

V roce 2023 IMGA zvyšuje laťku vzrušující novou destinací ve Finsku, Tampere, která spojí dokonalý mix sportovních a volnočasových zážitků pro dospělé sportovní nadšence po celém světě.

Připravte své přátele, kolegy a spoluhráče na tento vzrušující výlet, který si nechcete nechat ujít: čeká na vás největší multisportovní akce Masters s dokonalou kombinací sportu, objevování nových míst a zábavy s podobně smýšlejícími lidmi!

Zdroj: INTERNATIONAL MASTERS GAMES ASSOCIATION