Český svaz vzpírání
 

Od Ludvíka po Staška aneb 120 Let vzpírání na „Masně“

Slavoj Plzeň 1899 v letošním roce slaví 120 let od svého vzniku. Za tato dlouhá léta oddíl prošel mnoha dobrými i těžkými obdobími, která jistě stojí za to, aby byla alespoň částečně zrekapitulována, a proto jsme pro Vás sepsali pár řádek, které Vám náš hrdý oddíl stručně představí.

 

V listopadových dnech tohoto roku bude náš oddíl slavit úctyhodné stodvacáté narozeniny své úspěšného trvání na vzpěračských prknech. Byla to mnohdy cesta trnitá, kdy oddíl stál často nad propastí svého zániku a to zejména z finančních důvodů nebo nezájmu o chod oddílu samotného.

 

 

Historie se začala psát již v roce 1899, a to dne 16. 12. pod názvem SK národních dělníků Žižka Plzeň, a poté K. A. Žižka Plzeň, který následně nosil názvy Jatky Plzeň, Slavoj Plzeň, Slavoj Masný průmysl Plzeň, Slavoj Powerlift Agrifair Plzeň a až po současný název Slavoj Plzeň 1899, který odkazuje právě na historický vznik. V Plzni však nejsme jediní a svoji historii zde mají plzeňští rivalové Start Plzeň navazující na Spartak Doudlevce a další oddíl Sokol Plzeň, který jedno období byl znám pod názvem Škoda respektive Spartak ZVIL. Mnoho dnešních pamětníků svoji sportovní kariéru nastartovalo v Dukle Plzeň, která byla později převelena do Banské Bystrice. Už jen v kronikách najdete informace o tom, že Plzeň byla čince vždy zaslíbena…AC Plzeň (1894), S. K. Plzeň, KA Ctibor Plzeň, Horymír Plzeň, Klub českých siláků Plzeň, KA Záboj Plzeň, KA Žumberáci Plzeň, Herkules Plzeň, Spoje Plzeň, TJ Tatran – TJ Stavební stroje Plzeň, Lokomotiva Plzeň, Sokol Košutka Plzeň, Mír Plzeň, Sokol Doubravka. Téměř všechny oddíly dokázaly získat republikové medaile i tituly. Navíc kolem Plzně se také vzpíralo…KA Bivoj Vejprnice, S. K. Sněhaři Domažlice, Bivoj Nýřany, Dukla Líně, Rudá Hvězda Domažlice, TJ HU Zbůch, TJ Přeštice, KA Třemošná u Plzně, SK Šumavan Domažlice, Hellas Rokycany, Rudá Hvězda Horšovský Týn, SK Klatovy a SK Sněhaři Klatovy, VTJ Dukla Rokycany…Nová doba pak přinesla vznik klubu Old Power Club Plzeň, který však měl jepičí život. Bohulibým počinem byl na vznik společného týmu Společenství Plzeň, který byl složen z borců Slavoje a Startu, a dvě sezóny byl dokonce účastníkem nejvyšší soutěže. V té době zde hostovali borci z Rotavy Šedlbauer a Štrunc. V devadesátých letech, když se Slavoj pokoušel kvalifikovat do první ligy, zde hostoval například i slovenský reprezentant Viktor Gumán či současný reprezentační trenér Pavel Ivanič nebo bývalý reprezentant Libor Beníšek. Byli doby, kdy náš oddíl postavil v sezoně i čtyři mužské týmy, k tomu juniorský ligový tým a týmy starších i mladších žáků. V současné době máme dva mužské týmu ve druhé a třetí lize a po menší časové pauze i juniorský ligový tým.

OH 1924 Zleva Durdis, Zvěřina, Fischer, Hrabě, Stinný, Skobla, Purckner, Tomáš, Kulhánek

 

V nedávné historii jsme měli své zázemní v plzeňské Lukavické ulici, kde jsme měli dvě vzpěračské tělocvičny, šatny se sprchami a sociálním zařízením, vlastní saunu s bazénkem, místnost pro vážení a velkou klubovnu. O tyto prostory jsme však přišli na základě restitucí, i když všechny výše popsané prostory byly nově vybudovány za prostředky TJ Slavoj Plzeň a z práce našich členů. Oddíl poté přešel do prostor samotné jednoty, kde má vlastní prostory s nově vybudovanými šesti tréninkovými posty. Soutěže probíhají ve velké hale, kde jsme již v minulosti pořádali republikové šampionáty, a v současné době zde probíhají ligové boje a naše Grand Prix, ale zejména zde proběhl Světový pohár v roce 1984 a mezinárodní utkání mezi RH Praha a „Dynamem SSSR“, jež bylo složeno z tehdejších sovětských reprezentantů. Podle pamětníků se do naší haly dostalo v průběhu soutěže až 4000 diváků. První porevoluční desetiletí bylo ve znamení mládežnického vzpírání, avšak závěr byl dosti tristní, kdy především finanční stránka oddílu, zrušení Tréninkového střediska mládeže, problémy s tréninkovými prostory a odstoupení předsedy Ing. Pechra, málem vedlo k zániku oddílu. Díky nesmírné snaze několika málo členů a volbě nového předsedy, však oddíl přežil a funguje i nadále v dnešní podobě, který se dá nazvat bez nadsázky jako renesance.

Opět by bylo potřeba nahlédnout do hluboké historie, abychom zjistili, že máme mnoho primátů, na které jsme po právu hrdi. Prvním závodníkem, který se již v roce 1904 zúčastnil Mistrovství světa (neoficiálního) ve Vídni, byl Josef Ludvík (v osmiboji) právě z KA Žižka a obsadil 7. místo. V roce 1929 byl na Mistrovství Evropy ve Vídni na 7. místě Václav Pilz. V roce 1952 (tehdy již jako člen ATK Praha) náš odchovanec Robert Belza obsadil na Olympijských hrách v Helsinkách 11. místo. K. A. Žižka Plzeň se v roce 1919 stal Mistrem ČSR a právem si tento jediný „ligový“ titul připisujeme. V roce 1902 Josef Ludvík získal vítězství na Mistrovství Čech, přičemž výsledky byly poté anulovány. V tom samém roce Ludvík zvítězil ve dvou kategoriích na I. Národních atletických závodech o mistrovství Čech. V roce 1907 na III. Národních závodech o Mistrovství Čech ve váze do 70 kg zvítězil Alois Verdan. V roce 1908 Verdan zvítězil na I. Mezinárodních závodech pro juniory a také v Národních závodech K. A. Žižka Plzeň, a to vždy ve váze do 70 kg. Zde také zvítězil J. Tázler ve váze do 65 kg. Rok 1910 přináší další vítězství Aloise Verdana ve váze do 80 kg a to na II. Mezinárodních závodů o mistrovství Čech a přebor Nuslí. Mistrovství Ústředního svazu těžké atletiky v roce 1914 a vítězství Verdana ve váze do 75 kg. V tomto momentě musíme udělat jakousi pomyslnou čáru, kterou znamenala I. Světová válka. Naše vzpírání bylo údajně velmi dotčeno tím, že mnoho členů bylo nasazeno v bojích, kde byli zraněni nebo zemřeli.

Josef Ludvík

Robert Belza

Rok 1919 znamenal vítězství klubu v oficiálním hodnocení klubů podle získaných cen.

Rok 1920 však znamenal renesanci oddílu. Na Mistrovství ČSR juniorů ve váze do 82.5 kg zvítězil Zdráhal a na Národních závodech a mistrovství Čech mužů zvítězil v té samé váze Josef Řeřicha.

Rok 1921 Mistrovství ČSR juniorů a tituly pro: Zachovského (67,5 kg), Tomáše (75 kg) a Procházku (82,5 kg).

Rok 1922 Mistrovství ČSR mužů 1. třídy a titul: Josef Tomáš (75 kg).

Rok 1923 Mistrovství ČSR mužů vítězství: Josef Tomáš (75 kg), Tomáš v té samé váze vyhrál i Mezinárodní mistrovství Čech.

Rok 1924, v tomto roce se Tomáš (75 kg) zúčastnil Olympijských her v Paříži!!! Nikdevšak nebylo dohledáno jeho umístění….

Mistrovství ČSR juniorů první místo získal Vlach (75 kg). Na Mistrovství ČSR Jonák (82,5 kg) a Národním mistrovství Čech zvítězil Řeřicha) +82,5 kg).

Rok 1925 Mistrovství ČSR juniorů zvítězil Veselý (+82,5 kg).

Rok 1928 Mistrovství ČSR juniorů první místo Pilz (82,5 kg).

Rok 1929 Mistrovství Evropy ve Vídni obsadil Pilz 7. místo (75 kg) ana Mistrovství ČSR mužů Jonák zvítězil ve váze +82,5 kg.

Rok 1931 Mistrovství ČSR juniorů první místa Krabec (60 kg), Vostřák (82,5 kg) a Mičko (+82,5 kg).

Rok 1932 Mistrovství ČSR juniorů zvítězil Horn (82,5 kg).

Rok 1936 Mistrovství ČSR juniorů zvítězili Čechura (75 kg) a Kreutzer (82,5) Kg.

Rok 1938 Mistrovství ČSR mužů první místo Riesz (75 kg).

Rok 1943 Mistrovství ČSR mužů první místo Riesz (82,5 kg).

Rok 1944 Mistrovství ČSR mužů první místa Riesz (82,5 kg) a Pilz (+82,5 kg).

Rok 1947 Mistrovství ČSR mužů první místo Belza (67,5 kg), který následně přestoupil do ATK Praha (ÚDA Praha), kde se stal velmi úspěšným reprezentantem a účastníkem Mistrovství světa (nejlépe 6. místo) a Evropy (nejlépe 5. místo), přičemž získal mnoho národních titulů.

Rok 1956 Přebor ČSR dorostu první místo získal Josef Schneider (56 kg). Pozdější předseda trenér klubu a otec vynikajících závodníků Josefa a Roberta.

Rok 1961 Přebor ČSSR dorostu první místo Kölbl (52 kg).

Rok 1962 Přebor ČSSR dorostu první místo Kölbl (52 kg).

Rok 1971 Přebor ČSR dorostu zvítězil Vacek (67,5 kg), který se později stal velmi úspěšným profesionálním kulturistou. V tomto roce Vacek zvítězil i na Přeboru ČSSR (67,5 kg).

Rok 1973 Přebor ČSSR i ČSR juniorů a opět získal první místa Vacek (75 kg).

Rok 1975 Přebor ČSR juniorů zvítězil Matějovský (56 kg), pozdější mnohonásobný Mistr ČR Masters a současný hlavní trenér oddílu.

Rok 1979 Přebor ČSR žáků Schneider J. ml. (56 kg) a Přebor ČSR mladšího dorostu Dolenský P. (syn nestora „masňáckého“ vzpírání Bohdana Dolenského), který uměl na benechpress 300 kg!!!

Rok 1982 Přebor ČSR mužů zvítězil Rossi (110 kg). V tom samém roce získal Dolenský st. první český  (ČSR) titul Masters pro Slavoj (110 kg).

Rok 1983 Přebor ČSR staršího dorostu první místo Straka (82,5 kg).

Rok 1989 Přebor ČSR mladšího dorostu první místo Domanský (56 kg). Přebor ČSR juniorů do 20 let získal titul Šilov Vladimír (-75 kg). Rodina na Šilovů získala pro Slavoj i další republikové medaile, kdy otec Vladimír starší byl veteránským šampionem a pevným kamenem druholigového týmu mužů, kde vzpíral i právě Vladimír mladší. Marek Šilov získal dorostenecké kovy a ještě se vrátil pro tituly jako veterán.

Rok 1993 Mistrovství České republiky juniorů do 16 let zvítězil Oldřich Bílý (-70 kg).

Rok 1994 Mistrovství České republiky juniorů do 20 let zvítězil Šimon Bílek (-70 kg).

Rok 1995 Mistrovství České republiky juniorů do 18 let zvítězil Oldřich Bílý (-83 kg). V tomto roce získal mistrovský titul mezi muži Bílek (-70kg), což však bylo v dresu Startu Plzeň.

Rok 1996 znamenal další titul pro Oldřicha Bílého Mistrovství České republiky juniorů do 20 let (-99 kg), který však získal v dresu tehdy „vojenského“ TJ Holešov. V tom samém roce zvítězil v supru na Mistrovství České republiky mužů náš odchovanec Luboš Eret (129,1 kg)v dresu PSKO Praha, když nadhodil rovných 200 kg. Eret (120,4 kg) svůj titul obhájil i v roce 1997, kdy opět nadhodil 200 kg a v trhu přidal 160 kg.

Poslední velikou medaili v podobě titulu Mistra České republiky mezi muži získal Oldřich Bílý (pokud máme přesné výsledky) v roce 2004 poté co byl v roce 2003 diskvalifikován.

Novodobá éra našich medailistů je hlavně spojena se jmény bratrů Josefa a Jana Baloghových, kteří dokázali získávat cenné kovy jako junioři ve všech věkových mládežnických kategoriích. Jan vždy v lehčích váhách a Josef naopak v těžších. Josef následně svoji sportovní činnost (doufejme dočasně) přerušil a tak pouze Jan dále závodil, což vyústilo v zisk Mistra České republiky juniorů do 20 let (-62 kg). Medaile začal získávat mezi muži a to ze stříbrného a bronzového kovu, kdy se jednalo i Mezinárodní Mistrovství České republiky. Honza je univerzálním závodníkem a to dokázal tím, že v roce 2019 získal Titul Mistr České republiky v kulturistice a bronz na vzpěračské republice (-81 kg)

V roce 2017 získal překvapivé stříbro na MČR mužů Kaloyan (-62 kg) a bronz již zmiňovaný Balogh (-69 kg).

Rok 2018 byl ve znamení bronzu juniora Fialy na MČR juniorů do 17 let, ale následně se vzpíráním skončil.

Rok 2019 byl nejprve bronzový, kdy Podoba na MČR juniorů do 20 získal třetí místo (-69 kg). Na MČR mužů se na třetí příčku probil Jan Balogh (-81 kg). Velkým překvapením byl nový závodník Jan Gruszka, který získal třetí místo ve váze do 109 kg. Zajímavostí je, že mu absolutně nevyšel trh (106 kg), ale v nadhozu druhým pokusem na 175 kg získal bronz! Tento rozdíl nebývá častý a jen ukazuje, že v něm dřímá obrovská síla.

V tomto roce oddíl díky Martině Boulové získal obrovský úspěch v podobě vítězství na Masters Games v Itálii, kde zvítězila ve své váhové i celkově ve věkové kategorii. Martina je několikanásobnou českou Masters šampionkou a držitelkou mnoha českých rekordů. Letos ji o pověstný kousek unikla medaile na ženském republikovém šampionátu. V současné době je hostující závodnicí v pražském BC, s nímž zvítězila ve II. ženské lize a následně těsně prohráli v kvalifikaci o I. ligu s CFD Havířov. Martina je v současné době jedinou naší závodně aktivní vzpěračkou, když první naší závodnicí byla Natálie Kejzlarová. V tréninku máme však i další ženy a dívky, a kdo ví, třeba je brzy na závodních prknech potkáme.

Slavoj Plzeň 1899 je oddílem zaslíbeným Masters, kteří získali již mnoho titulů a dalších cenných kovů, přičemž startovali i na Evropských a světových šampionátech…Dolenský (držitel desítek domácích medailí a titulů, 3. místo na Evropě a 4. místo na „světě“), Šilov V. st., Hodl, Hlaváček, Kovářík (účast na ME a MS), Flajtingr, Vejvoda, Lučan, Šilov M., Dlesk, Vyhnánek, Zíka, Rybáček M. (účast na ME), Špeta, Kuděj (účast na MS a ME), Šváb (předseda oddílu, 5. místo na MS), Bodis, Matějovský (oddílový trenér) nebo nově Šindler a Michel.

V minulosti jsme dokázali připravit pro reprezentaci mnoho borců, což je však opravdu dávná historie. V devadesátých letech byli pro juniorskou reprezentaci připraveni Bílek, Eret a Bílý.

Při Slavoji působilo Tréninkové středisko mládeže pod vedením trenéra Břetislav Dorta. Dokonce se uvažovalo i o zřízení Sportovního vrcholového střediska, která následně vzniklo v Sokolově.

Tři borci, kteří se objevili v našem dresu, uměli nadhodit 200 kg ba i více, a to Kratochvíl, Beníšek a Eret.

V roce 1978 zvítězil Jiří Vacek na VC Pardubic ve váze +75 kg. Váhovou kategorii -75 kg vyhrál Jaroslav Pešat.

V dresu Masny nastoupili v jedné soutěži tři bratři a to Oldřich Bílý, Aleš Němec (začal v Nové Roli) a Vilém Bílý.

Oddílové rekordy ve vzepřených kilogramech bez rozdílu vah drží Martin Stašek a to 150 kg v trhu a 185 kg!

V soutěži jsme dokázali postavit i družstvo „ptáků“: Holub, Pěnkava, Sýkora, Vrána, Brabec, Straka.

Naši Masters závodníci startovali v Německu, Maďarsku, Rakousku, Španělsku, Itálii a na Slovensku.

Synové otců od činky ze Slavoje, kteří se věnovali nebo věnují vzpírání, Jakub Rybáček (hrál hokej v juniorské lize za HC Škoda Plzeň, Jaroslav Lučan, David Šváb (hraje basketbal za BK Vysočina Jihlava) a Pavel Dolenský…

V našem dresu závodili borci původem ze Slovenska, Bulharska a Ukrajiny.

Na našich soutěžních prknech, mimo Světového poháru v roce 1984, startovali závodníci ze Slovenska, Ukrajiny, Mauriciu, Kuby, Moldávie a trénovali zde borci z Rumunska a Kanady.

Jindřich Hodl, se zúčastnil vzpěračského Mistrovství světa železničářů v Bulharsku, kde získal bronz. Tehdy se jednalo o velmi dobře obsazenou soutěž, která sloužila k testování reprezentantů – „železničářů“.

Jan Gruszka je vynikající strongman a medailista z těchto soutěží a hraje fotbal za Lužany v okrese Plzeň jih. Už dnes umí v nadhozu 175 kg a je vážným aspirantem na překonání klubových rekordů.

Michal Šulc je dalším vynikajícím strongmanem, který je na profi úrovni.

Pavel Kuděj je mnohonásobný Mistr světa v atletice Masters ve vrhačských disciplínách.

Naši borci působili jako vojáci nebo policisté v Bosně, Kosovu, Chorvatsku Makedonii a další se chystá se do Iráku.

Bývalý předseda Ing. Antonín Pechr byl významným vzpěračským činovníkem a mezinárodním rozhodčím.

Bohdan Dolenský a předseda oddílu Mgr. Michal Šváb jsou držiteli prvních rozhodcovských tříd.

V mládežnických soutěžích nastoupili juniorští reprezentanti v zápasu Juřík a Jireš.

Ondřej Michel je ragbyovým trenérem mládeže v Nýrsku.

Společně s borci ze Startu jsme se zúčastnili akce Rio Lipno 2016.

Byli jsme pořadateli Světového poháru v roce 1984, mezinárodního utkání mezi RH Praha a „Dynamem SSSR“,  MČR, M ČSSR, okresních a krajských soutěží, II. a III. liga Grand Prix Slavoj Plzeň.

V letošním roce slavíme 100 let od zisku „ligového titulu“ družstev mužů (K.A. Žižka Plzeň), 35 let od pořádání Světového poháru, 20 let vedení oddílu předsedou oddílu Mgr. Švábem a 120 let trvání oddílu.

Jsme si vědomi, že ve stručném přehledu mohou být drobné chyby a neuvedli jsme všechny naše medailisty a členy, ale pevně věříme, že nám to bude to odpuštěno, a to nejen v souvislosti s naším významným výročím, ale také se vzpomínkou na ty, kteří se již těchto dnů v naší společnosti nedožili.

Jsme hrdi na tradici českého a plzeňského vzpírání, na kterou navazujeme i svoji současnou činností.

Aktuální tým juniorů Slavoje Plzeň 1899

Aktuální A tým mužů Slavoje Plzeň 1899

 

Mgr. Michal Šváb

předseda oddílu

 


  1. Nejčtenější články
  2. Poslední články

1. kolo 3. ligy mužů 2023 - výsledky

23.03.2024 Hits:293 ČSV

Termín: 23. 3. 2024, místo: TJ Nová Role, UF Olomouc, TAK Hellas Brno

MČR Masters 2024 - dodatek

02.04.2024 Hits:269 Masters

Termín: 27. - 28. 4. 2024, místo: TJ Sokol Vyšehrad

1. kolo ligy ml. a st. žáků 2024 - výsledky

06.04.2024 Hits:246 ČSV

Termín: 6. 4. 2024, místo: Rotava, Havířov, Nový Hrozenkov

České vzpírání – tabulky 21. století (1) - Mladší žačky a žáci

01.04.2024 Hits:186 Publikace

Původně jsem se chystal vydat tento obrovský přehled zejména proto, abychom byli s to shrnout v...

2. kolo ligy juniorů 2024 - výsledky

14.04.2024 Hits:186 ČSV

Termín: 13, 4. 2024, místo: Slavoj Plzeň 1899, SKB B. Havířov, TJ S. JS Zlín 5

World Cup IWF

23.03.2024 Hits:179 IWF

Za osm dní začne největší vzpěračský podnik posledních let WORLD CUP IWF v Thajsku (Pukhet). Je...

Zemřel Mgr. Zdeněk Petrák

23.03.2024 Hits:169 Informace

(*1939 – †2024)

Naši v zahraničí

21.03.2024 Hits:155 Ostatní

Dne 16. 3. 2024 se v Německu konalo další kolo I. Bundesligy. V dresu TB 03 RODING (732,8 ...

2. kolo ligy juniorek 2024 - výsledky - doplněno

14.04.2024 Hits:154 ČSV

Termín: 14. 4. 2024, místo: TJ S. JS Zlín 5

2. kolo ligy juniorek a juniorů 2024 - dodatky

05.04.2024 Hits:148 Rozpisy soutěží

Junioři - termín: 13, 4. 2024, místo: Slavoj Plzeň 1899, SKB B. Havířov, TJ S. JS Zlín 5Juniorky - t...

Aktualizace kalendáře 2024

26.03.2024 Hits:148 Rozpisy soutěží

V příloze naleznete aktualizovaný kalendář. Došlo k posunu valné hromady ČSV z 11.5. na 8.5. (svátek...

Startovní listiny k ME Masters 2024

08.04.2024 Hits:148 Masters

Ke startu na evropském šampionátu Masters se přihlásilo 379 mužů a 217 žen. Celkem 596 startujících...

2. kolo 1. ligy mužů a žen 2024 - dodatky

05.04.2024 Hits:147 Rozpisy soutěží

Termín: 20. - 21. 4. 2024, místo: Třinec / Ostrava

České vzpírání – tabulky 21. století (2) - Starší žačky a žáci

02.04.2024 Hits:146 Publikace

Přiznám, mile mne překvapil váš zájem o tabulky mladších žáků… tak rychle přicházím s obdobnými...

Mistrovství Evropy 2024 Norsko Haugesund

03.04.2024 Hits:143 Masters

Dne 15. – 23.6.2024 proběhne Mistrovství Evropy v Norském Haugesund. Celkem se tohoto šampionát...

Reprezentace v Nymburce

21.03.2024 Hits:142 Informace

Části reprezentačních kolektivů do 17, 20, 23, žen a mužů jsou pod vedením  vedoucího  rep...

Blíží se mistrovství Masters

29.03.2024 Hits:141 Masters

Ve dnech 27. – 28. 4. 2024 se bude konat 45. mistrovství České republiky veteránů (Masters). První š...

České vzpírání – tabulky 21. století (5) - Ženy a muži 21 - 23 letí

06.04.2024 Hits:140 Publikace

Tato věková kategorie se u nás netěší velkému zájmu, nemá dokonce ani jednorázové mistrovství ČR dru...

Rozpisy a dodatek 1. kola ligy ml. a st. žáků 2024

26.03.2024 Hits:132 Rozpisy soutěží

Termín: 6. 4. 2024, místo: Rotava, Havířov, Nový Hrozenkov

Blíží se World Cup IWF

21.03.2024 Hits:128 IWF

IWF zveřejnila redukovanou startovní listinu na WORLD CUP IWF, který proběhne v termínu 31. 3. ...

Grand Prix IWF Pukhet

01.04.2024 Hits:127 IWF

Ze zasedání Výkonné rady IWF

30.03.2024 Hits:117 IWF

Mistrovství světa se v roce 2027 bude konat v Arménii a v roce 2028 Venezuele Po rozhodnutí výkonné...

Startovní listina ME mládeže do 15 a 17 let

19.04.2024 Hits:62 EWF

Ve dnech 15. – 23. 6. 2024 se bude v Soluni konat mistrovství Evropy nejmladších věkových kateg...

2. kolo ligy juniorek 2024 - výsledky - doplněno

14.04.2024 Hits:154 ČSV

Termín: 14. 4. 2024, místo: TJ S. JS Zlín 5

2. kolo ligy juniorů 2024 - výsledky

14.04.2024 Hits:186 ČSV

Termín: 13, 4. 2024, místo: Slavoj Plzeň 1899, SKB B. Havířov, TJ S. JS Zlín 5

Ohlédnutí za Grand Prix IWF

12.04.2024 Hits:105 IWF

Skončilo dlouhé kvalifikační období pro olympijské hry v Paříži. Vyznačovalo se počtem povinnýc...

Náš kamarád slaví

11.04.2024 Hits:109 Informace

PhDr. Rudolf Drmola je velký příznivec vzpírání, velice vzdělaný muž řady profesí a i přes letitý zd...

Grand Prix skončila

11.04.2024 Hits:111 IWF

M HK +109 kg Skončila poslední kvalifikační soutěž na OH  2024, které se budou konat za zhruba...

Li Wenwen znovu dominuje

10.04.2024 Hits:96 IWF

Startovní listiny k ME Masters 2024

08.04.2024 Hits:148 Masters

Ke startu na evropském šampionátu Masters se přihlásilo 379 mužů a 217 žen. Celkem 596 startujících...

1. kolo ligy ml. a st. žáků 2024 - výsledky

06.04.2024 Hits:246 ČSV

Termín: 6. 4. 2024, místo: Rotava, Havířov, Nový Hrozenkov

České vzpírání – tabulky 21. století (5) - Ženy a muži 21 - 23 letí

06.04.2024 Hits:140 Publikace

Tato věková kategorie se u nás netěší velkému zájmu, nemá dokonce ani jednorázové mistrovství ČR dru...

České vzpírání – tabulky 21. století (4) - Starší juniorky a junioři

06.04.2024 Hits:96 Publikace

Tohle už je čtvrtá bilance století a sledujete-li vývoj některých jednotlivců, snadno shledáte, jak ...

2. kolo 1. ligy mužů a žen 2024 - dodatky

05.04.2024 Hits:147 Rozpisy soutěží

Termín: 20. - 21. 4. 2024, místo: Třinec / Ostrava

2. kolo ligy juniorek a juniorů 2024 - dodatky

05.04.2024 Hits:148 Rozpisy soutěží

Junioři - termín: 13, 4. 2024, místo: Slavoj Plzeň 1899, SKB B. Havířov, TJ S. JS Zlín 5Juniorky - t...

České vzpírání – tabulky 21. století (3) - Mladší juniorky a junioři

05.04.2024 Hits:103 Publikace

Souhrnné žákovské rankingy už jsou na světě, ještě před 2. kolem žákovské ligy družstev. Je ovšem tř...

Stanislav Janál (*1935 – †2024)

04.04.2024 Hits:111 Informace

Dne 25. 3. 2024 zemřel Mistr sportu Stanislav Janál.

Nová Směrnice o poskytování příspěvků

04.04.2024 Hits:93 Směrnice

Dokončili jsme na VR novou směrnici o náhradách za cestovní výdaje.

Mistrovství Evropy 2024 Norsko Haugesund

03.04.2024 Hits:143 Masters

Dne 15. – 23.6.2024 proběhne Mistrovství Evropy v Norském Haugesund. Celkem se tohoto šampionát...

České vzpírání – tabulky 21. století (2) - Starší žačky a žáci

02.04.2024 Hits:146 Publikace

Přiznám, mile mne překvapil váš zájem o tabulky mladších žáků… tak rychle přicházím s obdobnými...

MČR Masters 2024 - dodatek

02.04.2024 Hits:269 Masters

Termín: 27. - 28. 4. 2024, místo: TJ Sokol Vyšehrad