Grand Prix Slavoj Plzeň 2019

Termín: 7.12.2019, místo: Slavoj Plzeň

Na závěr roku "masňáci" uspořádali čtvrtý ročník své Grand Prix. K soutěži, která se nesla v duchu oslav 120 let výročí od založení, se dostavilo 48 závodníků z mnoha oddílů. Svůj punc dostala soutěž díky účasti reprezentantů Mahovského a Stránského či exreprezentanta Berana. Nestárnoucí veteráni udivovali svými výkony a potěšitelným faktem byl i start mnoha nováčků, kdy se v domácím dresu velmi líbili Adámek, Lučan jun. a Sládek. Mnoho závodníků si vytvořilo i osobní rekordy a závěrečné vyhlášení "všech" vítězů spojené s příjemným posezením a rautem uzavřelo tuto soutěž. Stále prestižnější soutěž družstev pro sebe urvali borci z Teplic, kde umí kloubit mládí se zkušeností. 

Pořadatel připravil příjemné překvapení v podobě nahlédnutí do starých kronik a ukázky starých vlaječek od již zaniklých klubů nebo soutěžních utkání, která jsou již dávnou minulostí. 

Všem děkujeme za účast a velké poděkování patří rozhodčím, kteří tento vzpěračský maraton zvládli s bravurou. 

Do roku 2020 celé vzpěračské rodině přejeme mnoho zdraví a síly.

 

Michal Šváb

 


Poznámka redakce: Na soutěži bylo překonáno celkem 17 národních rekordů v kategorii Masters. 3x Jiří Brodský (BAR), 7x Jiří Goldman (BOH), 2x Jan Zajan (TEP), 1x Jan Anger, 4x Roman Prosol (CHO).

 

Karel Prohl