Rozpis ligy mladších žáků v žákovském čtyřboji pro rok 2011

  1. Řízení soutěže
    Soutěž řídí Český svaz vzpírání prostřednictvím soutěžní komise ČSV

  2. Účastníci soutěže
    Mladší žáci i žákyně ve věku 10 - 12 let (2001 - 1999) v libovolných hm. kategoriích. Právo startu mají závodníci s platným sportovním pasem ČSV. Pokud nemá závodník pas ČSV na soutěži může startovat. Pas ČSV musí být v takovém případě zaslán doporučeně ke kontrole do 4 dnů na sekretariát ČSV.

    V soutěži mohou soutěžit i závodníci ve věku 9 let a mladší, ale pouze v trojskoku snožmo a v hodu medicinbalem.

    V
    šichni závodníci musí mít lékařskou prohlídku a souhlas rodičů. Závodník může v každém kole startovat za libovolné družstvo daného oddílu-klubu dle typu soutěže a věku, ale jen jednou. Při startu v některém kole za dvě družstva budou výkony obou družstev anulovány. Je povolen start jednoho hostujícího závodníka z ČR dle podmínek přestupního řádu, start cizinců je zakázán.

    Skupina „A“
    + další družstva, pokud budou startovat v 1. nebo 2.kole
    TJ Rotas Rotava- Jan Šedlbauer, Nová Plzeň 506, 357 01 Rotava

    Skupina „B“
    + další družstva, pokud budou startovat v 1. nebo 2.kole
    SKV B.Havířov - SKV B.Havířov, Těšínská 2B, 736 00 Havířov

    Skupina „C“
    + další družstva, pokud budou startovat v 1. nebo 2.kole
    TJ Holešov - Daniel Kolář, Kurovice 86, 768 52 Míškovice
    TJ SOUZ Boskovice - Čestmír Sekanina, 679 52 Žďárná 253
    Sokol Zlín - Jaroslav Janeba, Středová 4786/325,760 05 Zlín

  3. Předpis
    Soutěží se v žákovském čtyřboji - trojskok snožmo z místa, hod medicinbalem přes hlavu (o hmotnosti 2 kg do tělesné hmotnosti 45 kg, o hmotnosti 3 kg od tělesné hmotnosti nad 45 kg), trh a nadhoz soupažný. V každé disciplíně má závodník tři pokusy. Délka trojskoku a hodu se dělí deseti a výsledek dává počet bodů (např. trojskok 720cm = 72 bodů). Trh a nadhoz je hodnocen dle Sinclairova koeficientu pro muže pro r. 2009 - 2012. Součet bodů nejlepších pokusů v jednotlivých disciplínách dává výsledek žákovského čtyřboje. V případě neplatného pokusu v trhu nebo nadhozu závodník nesmí zvýšit hmotnost činky a pokus opakuje na původní hmotnosti.

  4. Hodnocení
    Startují čtyřčlenná družstva. V soutěži může startovat libovolný počet družstev z jednoho oddílu. Součet bodů za čtyřboj tří závodníků určí pořadí družstva v kole, družstvo na posledním místě získává 5 bodů a každé následující družstvo o bod víc. Součet těchto bodů za všechny čtyři kola určuje pořadí ve skupině. Do finále ligy mladších žáků postupuje šest družstev s nejvyšším součtem bodů za čtyřboj ze všech skupin. Body za 1.-4. kolo se do finále nezapočítávají.

    Ve finále mohou za daný oddíl-klub nastoupit pouze ti závodníci, kteří ve 3. nebo 4. kole nestartovali za jiný oddíl-klub.

    Závodník, který startoval ve dvou kolech za „A“ družstvo daného oddílu-klubu, nesmí v dalším průběhu soutěže (3., 4. kolo, finále) startovat za „B“ družstvo daného oddílu-klubu.

    Mladší žák ve věku 10-12 let může startovat pouze v jednom finále (buď za mladší žáky nebo pouze za starší žáky).

  5. Systém soutěže
    Čtyřkolový, formou turnajů. Družstvo musí nastoupit minimálně se třemi závodníky, aby mohlo být hodnoceno. Družstva jsou rozdělena do skupiny „A“ - Čechy a skupiny „B“ a „C“ - Morava. Finále proběhne vrámci mistrovství ČR jednotlivců 19.11.2011 vHolešově.

  6. Titul a ceny
    Vítěz finále získává titul „Mistr ČR družstev mladších žáků pro rok 2011“. Družstva na 1.-3. místě obdrží medaile a diplom, družstva na 4.-6. místě obdrží diplom.

  7. Povinnosti pořadatele
    a) nejpozději do 30 dnů před soutěží je povinen uvědomit SK ČSV o místě konání
    b) zajistí důstojné uspořádání soutěže - výzdoba, ozvučení, propagace v místě konání atd..
    Dále viz Soutěžní řád ČSV.

  8. Povinnosti startujících
    Nejpozději 10 dnů před konáním soutěže upřesnit pořadateli počet noclehů. Družstvo nastoupí k soutěži v jednotných úborech. Závodníci a činovníci se řídí pokyny pořadatele. Dále viz Soutěžní řád ČSV.

  9. Úhrada
    Družstva startují na vlastní náklady, pokud VR ČSV nerozhodne jinak. Náklady na delegované rozhodčí hradí ČSV.

  10. Technické uspořádání
    Na technické poradě se vylosuje pořadí družstev na vážení. Všichni závodníci se váží najednou. Při vážení budou závodníci rozděleni do skupin dle počtu startujících. Rozdělení závodníků do skupin určí trenér při vážení. Z každého družstva se váží pouze čtyři závodníci v průběhu jedné hodiny
    Technická porada: 8.30
    Vážení: 9.00 - 10.00
    Nástup: 10.10
    Začátek soutěže:10.15 (atletika)
    Přestávka mezi disciplínami 10 minut, mezi skupinami 5 minut. Při nízkém počtu závodníků je možné sloučit závodníky do jedné skupiny (v trhu a nadhozu).

  11. Termíny a pořadatelé

    Skupina „A“Skupina „B“Skupina „C“
    1. kolo12.2.2011TepliceHavířovHolešov
    2. kolo9.4.2011SokolovBohumínBoskovice
    3. kolo24.9.2011SokolovOstravaZlín
    4. kolo15.10.2011RotavaHavířovHolešov

    Soutěž proběhne společně s ligou starších žáků
    Finále - 19.11.2011 Holešov
    Oddíl, který se z jakýchkoliv důvodů nemůže finále zúčastnit se min. 7 dní před konáním řádně omluví. Neomluvená neúčast bude potrestána pokutou 1000,-Kč. V případě nezaplacení pokuty bude oddíl vyloučen ze soutěže v následujícím roce.
    V případě, že by některý z pořadatelů nemohl zajistit uspořádání kola, musí toto oznámit písemně min. 30 dnů před termínem na ČSV.

  12. Poznámky
    - je dovoleno použití žákovské osy, výměna se provede tak, aby bylo možno naložit kotouče o velkém průměru (35kg). Závodník může dokončit soutěž na žákovské ose, pokud na ní začínal. Pokud se všichni dohodnou, lze použít žákovskou osu i na vyšších hmotnostech.
    - pořadatel musí mít minimálně tři stejné osy činky, tři plné míče o hmotnosti 2 a 3 kg apásmo o délce 15 m
    - pořadatel zajistí provoz bufetu
    - hm kategorie ml. žáků: do 32, 36, 40, 45, 50, 56, 62, nad 62 kg
    - nedostaví-li se oddíl-klub k řádně oznámenému turnaji a neomluví se písemně do tří dnů před utkáním na ČSV bude ze soutěže vyřazen

    Všechna ustanovení tohoto rozpisu jsou platná. O sporných případec rozhodne Soutěžní komise ČSV.

V Praze 21.1.2011

Daniel Kolář - předseda SK ČSV

Zdeněk Eret -generální sekretář ČSV