MČR starších žáků 2018 - výsledky

Termín: 3.6.2018, místo: Sokolov

 

V Sokolově se v sobotu konalo mistrovství České republiky v kategorii starších žáků. Z původně 46 přihlášených nastoupilo ke startu 34 závodníků a závodnic tj. ztráta 26%. V neoficiální soutěži oddílů zvítězili závodníci SKV OZ Horní Suché s 34 body před Baníkem Sokolov 27 bodů a SOU Boskovicemi 12 bodů. Pořadí v TOPu: Dominik Oračko (SOK) 286 Sb. před Markem Polhošem (SOK) 284 Sb. a Davidem Matíkem (HSU) 235 Sb. Výborně se v klukovské konkurenci držela děvčata 6. Vendula Šafratová (HSU) 218 Sb., 10. Marie Kubíková (OST) 203 Sb. a 22. Karolína Kozlová (OST) 165 Sb. Vendula Šafratová překonala svůj letošní čtrnáctý rekord,Dominik Oračko svůj osmý rekord.

 

Karel Prohl


v příloze naleznete výsledky včerejšího mistrovství ČR starších žáků. Soutěžilo 31 závodníků a 3 závodnice ze 13 oddílů, celkem 13 vybraných závodníků se nedostavilo, jeden závodník nedokončil soutěž. Domácí Sokolov získal 3 tituly, další 2 první místa putují do Horní Suché a po jednom prvenství si odváží Vzpírání Haná, Třinec a Ostrava. Medaile putovaly do 11 oddílů, nejvíc do Horní Suché celkem 6 medailí (všichni závodníci). Bez cenného kovu zůstal SKV B. Bohumín a SK Lázně Bohdaneč.

Zmíním několik zajímavostí  - mezi první pěticí na Sinc. body jsou 3 borci ze Sokolova - určitě favorité v boji o titul v družstvech a rýsuje se jim velmi dobré družstvo juniorů na příští rok (+ Bárnet), Marie Kubíková zvítězila v konkurenci všech hochů v kat. do 62 kg, paradoxem je, že z pětice nejslabších na Sinc. body, kteří dokončili soutěž, brali 2 borci medaile, holt byli v "dobrých" kategoriích, větší konkurence byla pouze v kat. do 69 kg a nad 85 kg, kde soutěžilo shodně 6 závodníků, jinak po 3 nebo 4 závodnících.

V soutěži byly obrovské rozdíly - viděli jsme vynikající české rekordy, ale i podprůměrné výkony pod hranicí nebo těsně nad 130 bodů Sinc.. Pouze 10 závodníků a závodnic umí na MČR do 15 let předvést výkon nad 200 Sinc. bodů. Celkem 14 závodníků opustí pro příští rok tuto kategorii, kromě jednoho se vyprázdní obě nejtěžší kategorie, z ročníku 2006 celkově moc výrazných posil nepřijde, nechme se ale překvapit.

 

Zdraví

Dan Kolář

 

 

D. Oračko, Sl. Rychnavský (trenér)

Oračko překonal 2 ČR rekordy st. žáků, v trhu 130kg, dvojboj 280kg.

Emil Brzóska, Václav Zronek, Jiří Vodrážka

Emil Brzóska, Václav Zronek, Jiří Vodrážka