Mezinárodní turnaj v Rakousku

Ve dnech 1. – 2. 9. 2023 se konal v Ranshofenu 28. Int. Günther Stapfer Gedächtnis Turnier za účasti závodníků z Rotasu Rotavy a Horní Suché. Startovalo celkem 94 soutěžících ze šesti států (AUT, ROU, IRL, GER, POL, CZK). Rotava měla na startu deset a Horní Suchá sedm závodníků. Rotava si odváží 3+0+2 a Horní Suchá 4+2+1 medailí. Natálie Vybíralová (HSU) skončila v absolutním pořadí juniorek na druhém místě s 203,54 Sb. Martin Štreichl (HSU) v absolutním hodnocení mužské části zvítězil s 354,19 Sb. V soutěži družstev obsadila Horní Suchá třetí místo, Rotava skončila na devátém místě. Konkrétní výsledky a umístění jednotlivých závodníků najdete ve výsledkové listině.

Karel Prohl


V pátek 1.9.2023 a v sobotu 2.9.2023 se v rakouském Ranshofenu uskutečnil 28. ročník International Günter Stapfer Gedächtnisturnier, mezinárodní turnaj ve vzpírání mládeže, jehož se vyjma dvou let, kdy se turnaj pro Covid nepořádal, účastnili bez přerušení od roku 2006 i vzpěračky a vzpěrači rotavského ROTASU. Tentokrát se pátečního programu zúčastnilo celkem 10 sportovců, dvě děvčata a 8 chlapců, Lukáš Čada z Lokomotivy Cheb, kteří soutěžili v kategoriích podle ročníku narození na body Sinclair a přivezli celkem pět cenných kovů. Umístění a výkony jednotlivých sportovců:

Všem vzpěračkám a vzpěračům gratulujeme ke skvělým sportovním výsledkům a děkujeme za předvedené výkony, reprezentaci oddílu, města a Karlovarského kraje, a přejeme hodně sportovních úspěchů v dalších soutěžích.

V. KovacsL. ČadaL. HorváthováE. Olahová

za oddíl vzpírání
TJ ROTAS Rotava z.s.
Ing. Jan Šedlbauer


 

Autor 2. sady fotografií: Pavel Khek