Zemřel Jozef Budaj - doplněno

 

S hlubokým zármutkem oznamujeme, že v pátek dne 22. 4. 2016 po těžké nemoci ve věku 47 let, zemřel předseda komise Masters Českého svazu vzpírání, předseda oddílu vzpírání Bohemians Praha a náš kamarád Jozef Budaj. Pohřeb se bude konat ve čtvrtek 28. 4. 2016 v 9.20 hodin ve Strašnickém krematoriu. Čest jeho památce.

 

Karel Prohl

 


....ODEŠEL KAMARÁD PEPÍK BUDAJ

 

Při psaní těchto řádek nás napadá, že bychom vyměnili všechny tituly a medaile za to, aby se dal tento předem prohraný závod vyhrát...S lítostí Vám oznamujeme, že dne 22.dubna 2016 nedokončil svůj poslední závod náš kamarád Pepík Budaj...

 

Pepa začal se vzpíráním na Masně v Plzni na přelomu 80 a 90 let, kam přišel studovat. Díky své tréninkové píli a přístupu se brzy stal základním kamenem mužstva mužů s nímž startoval v tehdejší druhé lize. Zároveň se zúčastnil okresních a krajských soutěží, kde pravidelně získával medaile. Poté se na delší dobu odmlčel. Následně se objevil na soutěži v Plzni a to už jako závodník Bohemians Praha. Poté se však vrátil do "masňáckého" dresu na hostování ještě několik ligových bojů za Slavoj vybojoval. Naposledy oblékl plzeňský dres na Mezinárodním veteránském turnaji ve Veľkém Mederu, kde nastoupil s Jardou Pešatem a Michalem Švábem. Pepča se pak stal předsedou oddílu Bohemians Praha a začal předsedat českému veteránskému vzpírání.

 

Ikdyž Pepa žil a závodil v Praze, jak říkal, jeho srdce patří pořád i do Plzně.

 

Pepo, doufáme, že už jsi někde v nebeské rozcvičovně a připravuješ se na svůj další závod...Tvoji Masňáci.


 

These are very tragic, sad news. Please accept our condolences on behalf of all IWF Masters committee members and please send them to Mr. Budaj's family.

 

Denise Offermann
European Masters WL Committee


A sad loss to weightlifting. As Denise has stated, please convey our condolences to his family members.

 

Bill Barton

 

Jozef Budaj - stojící vpravo

Jozef Budaj - stojící vpravo

Jozef Budaj

 

Jozef Budaj

 

Jozef Budaj