České vzpírání – tabulky 21. století (3) - Mladší juniorky a junioři

Souhrnné žákovské rankingy už jsou na světě, ještě před 2. kolem žákovské ligy družstev. Je ovšem třeba spěchat i s vydáním juniorských tabulek 21. století, poněvadž 2. kolo juniorské ligy se odehraje přespříští víkend.

Dnes tedy přináším první poloviny juniorských tabulek, týkající se těch mladších a doufám, že stihnu brzy publikovat i pořadí starších, protože věřím, že poslouží nejen dokumentárně, ale i motivačně.

V tomto století u nás soutěžilo 715 mladších juniorů a 171 mladších juniorek. Kluci se rekrutovali zejména v Sokolově 63, Havířově (SKV) 60, Holešově 53, Bohumíně 52, následuje teplická líheň 47 a za ní nacházíme trojici se 44 zástupci, konkrétně v Chebu, Rotavě, Třinci. Přes čtyřicítku startujících ml. juniorů se dostali i v N. Hrozenkově 43 a Zlíně 41. Celkem se představili borci z 41 oddílů.

Zatímco přes 300 bodů Sinclaira se dostalo 21 starších žáků, stejnou hranici překročilo 65 mladších juniorů.

Nejvíce ml. juniorek reprezentovalo Holešov – 23! Následují tři oddíly s počty přes 20 – Bohumín 22, Ostrava 21 a Nový Hrozenkov 20. Tyto čtyři oddíly v počtu této věkové skupiny jasně převyšují ostatní. Deset dívek daného věku našli v Rotavě a Zlíně, devět ve Startu Plzeň… Závodily mladší juniorky z 20 oddílů.

Mezi staršími žačkami najdeme jednu přes 200 bS, mezi mladšími juniorkami je jich sedm.

I tyto tabulky jsou, podle mého, velice zajímavé a výmluvné. Jsou nejen bilancující, ale i podnětné. Přesvědčte se sami!

PhDr. Rudolf Drmola, editor databáze VSV ČSV