Pohár starosty města Boskovice 2013 - výsledky

Termín: 16.12.2013, místo: Boskovice

 

 

Patrně jedna z posledních soutěží v letošním roce (očekáváme ještě např. Vánoční pohár v Brně a Silvestrovský pohár v N. Hrozenkově). Soutěžilo celkem 19 soutěžících, punc mezinárodní soutěže dávali závodníci z VK Kofi Trenčín, dále přijeli borci z Horní Suché a Holešova. Vyhodnocení proběhlo v kategoriích žáků do 14 let, juniorů do 17 let a juniorů do 20 let. Mezi hochy závodila i dvě děvčata - žačka Katka Šemnická a juniorka do 17 let Marie Podešvová.
Nejvíc "nabitou" kategorií byli žáci do 14 let, kde zvítězil Franta Polák před Honzou Dvořákem a Dankem Kolářem. Zde soutěžili i tři mladší žáci, kteří se pokoušeli o české rekordy v kategorii do 45 kg, vesměs neúspěšně - Sanétrník nedal nadějný pokus na 49 kg v trhu, Kmeťo a Bittner nepokořili činku s 61 kg v nadhozu.

V obou juniorských kategoriích bojovala vždy trojice závodníků, v "17" zvítězil Fabo z Trenčína, mezi dvacetiletými byl nejlepší domácí Lukáš Liška.

Soutěž družstev byla dramatická až do posledních pokusů, o vítězství domácích rozhodl svými posledními pokusy Lukáš Liška. Druhé místo tak těsně obsadili borci Trenčína a třetí skončili závodníci Holešova.

Za bezproblémový průběh soutěže a občerstvení pro všechny si zaslouží poděkování pořadatelé v čele s Čestmírem Sekaninou.

 

Zdraví Dan Kolář