Český svaz vzpírání
 

Závěrečná zpráva z ME U20, U23

Ve dnech 25. 7. – 3. 8. 2023 proběhlo v Rumunské Bukurešti Mistrovství Evropy juniorů a juniorek do 20 a 23 let. Naší početné výpravy se zúčastnilo 17 závodníků, 4 trenéři a fyzioterapeutka. Z těchto 17 závodníků bylo 6 samoplátců (C limit – 100 %), a 2 částeční samoplátci (B limit – 30 %).

Finální nominace na ME U20:

  • Marie Kubíková – HK do 59 kg,
  • Alexandr Džobák – HK do 55 kg,
  • Vojtěch Krejčík – HK do 81 kg,
  • David Kolář – HK do 89 kg.

Finální nominace na ME U23:

  • Kateřina Weinfurtová – HK do 55 kg,
  • Eliška Malcharcziková – HK do 59 kg,
  • Adéla Rybová – HK do 64 kg,
  • Simona Jeřábková – HK do 81 kg,
  • Eliška Nováková – HK do 81 kg,
  • Pavlína Šedá – HK do 87 kg,
  • Daniela Zronková – HK nad 87 kg,
  • František Polák – HK do 55 kg,
  • Martin Novotný – HK do 89 kg,
  • Martin Štreichl – HK do 96 kg,
  • Arnošt Vogel – HK do 102 kg,
  • Jakub Barteček – HK do 102 kg,
  • Jan Kolář – HK do 109 kg.

Hodnocení jednotlivých závodníků

Den 1. – 26. 7. 2023

Jako první z výpravy nastoupil na start Alexandr Džobák, který měl svým velmi úspěšným vystoupením všech 6 pokusů platných s výkony 87 kg v trhu a 112 kg v nadhozu. Celkově obsadil 7 místo, v nadhozu pak výjimečné 5. místo z celkového počtu 8 závodníků. Alexandr se hmotnostně dlouhodobě pohybuje okolo 52 kg, takže cesta k dalšímu zlepšení je zde otevřena.

Realizační tým: Emil Brzóska a Petr Sedláček.

Den 2. – 27. 7. 2023

František Polák startoval, po rozhodnutí reprezentačních trenérů, v HK do 55 kg. Vzhledem k tomu, že do této HK shazoval kolem šesti kg, nenechal se tím příliš rozhodit a dokázal vybojovat v trhu stříbrnou medaili výkonem 100 kg. Vytoužené zlato bylo jedním posledním pokusem na dosah, bohužel udělal na 102 kg výtah. V nadhozu již bylo velké shazování tělesné hmotnosti znát a výkonem 116 kg zde získal 5. místo.

Realizační tým: Emil Brzóska, Jiří Gasior a Petr Sedláček.

Svou premiéru na velké soutěži zde měla Kateřina Weinfurtová v HK do 55 kg. Navzdory zrušení letu, hodinám vysedávání na letištích navíc, vyřizování noclehu ve Vídni a tím příletu do Bukurešti až den před závodem předvedla Kateřina výborné výkony. Na hlavním prkně zvládla zvednout všechny pokusy, které ji tam nechali reprezentační trenéři naložit, bohužel poslední pokus v trhu a poslední v nadhozu posoudila Jury jako neplatné kvůli loktům. Za výkony 61 kg v trhu a 75 kg v nadhozu získala celkově 8. místo. Závodní projev výborný.

Realizační tým: Jiří Gasior, Petr Sedláček a Kristína Orságová.

Den 3. – 28. 7. 2023

Eliška Malcharcziková startovala v HK do 59 kg. V rozcvičovně působila klidným a jistým dojmem. Poslední soutěžní pokusy jsme zvolili dle možného zlepšení v umístění a také s přihlédnutím na možné zlepšení osobních rekordů. Standardními výkony 74 kg v trhu a 90 kg v nadhozu zde získala celkové šesté místo.

Realizační tým: Petr Sedláček, Jiří Gasior, Kristína Orságová.

U Marie Kubíkové jsme váhali, zda zvolit HK do 64 nebo do 59 kg. Nakonec jsme dle finální startovní listiny zvolili HK do 59 kg a po posledních změnách jsme zjistili, že ve finálové sestavě její HK to nehrálo prakticky žádnou roli, protože se tam závodnice rozhodily takřka 50 na 50. Marie byla lehce rozhozena svým posledním závodem na MČR do 23 let v Chebu, kde nezvládla základ na 70 kg. Zde jsme zvolili základní pokus na 71 kg a po dvou nedodělaných pokusech na potřetí zabojovala a činku lehce utrhla. Marie má dobrý závodní projev, chybí pouze ta zdravá naštvanost a doladění techniky. Výkony 71 kg v trhu a 83 kg v nadhozu získala 16. místo.

Realizační tým: Jiří Gasior, Petr Sedláček a Kristína Orságová.

Den 4. – 29. 7. 2023

Další premiéru na velké soutěži zde měla Adéla Rybová, která měla svůj start v HK do 64 kg skupiny B. Adéla si bohužel vylosovala pravděpodobně nejtěžší soutěž šampionátu, kdy byly spojeny HK 64 B U20 a HK 64 B U23 v jednu soutěž a všechny závodnice zvedaly takřka naprosto stejné váhy. Tímto vznikl problém, že po každém svém pokusu měla Adéla kolem 12 pokusů čas na svůj další pokus. V trhu tak skončila se základním pokusem 70 kg. V nadhozu měla Adéla lehce navrch, chtěli jsme tak využít její aktuální formy, kdy 88 kg v rozcvičovně bylo s velmi lehkým provedením, a jít základní pokus na 90 kg, čímž bychom se zbavili mnoha čekání po základním pokusu jako v trhu. V tu chvíli bohužel zklamal z ničeho nic výraz a třikrát tak tento pokus bohužel nezvládla. Závodní projev dobrý, byla připravená zvedat těžké váhy, bohužel ji rozhodily maličkosti a nervozita.

Realizační tým: Jiří Gasior, Petr Sedláček a Kristína Orságová.

Den 5. – 30. 7. 2023

Vojtěch Krejčík startoval v HK do 81 kg v nejobsazenější HK U20. Vojtěch se dlouho potýkal se zraněním kotníku a až do finální startovní listiny před zaplacením poplatků nebylo zcela jasné, zda ho na ME vyslat, nebo jej nechat pořádně zranění vyléčit. Na posledním reprezentačním soustředění nás však přesvědčil, že na ME patří, když dostal za úkol zvednout základní pokusy, které jej budou čekat na ME – 120, 150 kg. Vojtěch byl dobře připraven a na tomto soustředění zvedl 125 kg v trhu a 150 kg v nadhozu. Na soutěži se již tak dobře necítil a zůstal na základních pokusech 123 kg v trhu a 148 kg v nadhozu a vybojoval tak 13. místo. Výborný závodní projev, chyběl však alespoň měsíc pořádného tréninku bez omezení.

Realizační tým: Jiří Gasior, Petr Sedláček a Kristína Orságová.

Den 6. – 31. 7. 2023

David Kolář startoval v HK do 89 kg v soutěži, ve které byly spojené HK 89 kg B U20 a HK 89 kg B U23. Svými výkony 128 kg v trhu a 152 kg v nadhozu vybojoval 11. místo. 152 kg v nadhozu dal lehce ve druhém pokusu a dále neřešilo další místo nic než skok na 160 kg, což byl i pokus o osobní rekord. David se nenechal nijak přemlouvat a s nadšením a odhodláním šel pokus zvednout, bohužel se však nezadařilo. Výborný závodní projev.

Realizační tým: Josef Maršálek a Kristína Orságová.

Martin Novotný startoval v HK do 89 kg B, tedy ve stejné soutěžní skupině jako David Kolář. Martin měl velmi dobře natrénováno a svou formu prodal na výbornou. Na loňském šampionátu v Albánii se mu nepodařilo ani jednou zvednout v trhu 123 kg a ze soutěže tak vypadl. Letos zaváhal v základním pokusu na 127 kg, tuto hmotnost však s přehledem zopakoval, a ještě skvěle zvládl i třetí pokus na 132 kg. V nadhozu Martin během roku přešel od techniky výrazu do podřepu k výrazu do střihu a zvládl s přehledem 160 a 165 kg. 170 kg mu spadlo z výrazu. Celkově tak vybojoval 9. místo. Výborný závodní projev a vidíme zde velké zlepšení.

Realizační tým: Jiří Gasior a Petr Sedláček.

Den 7. – 1. 8. 2023

Martin Štreichl startoval v nejobsazenější HK 96 kg kategorie U23. Martin byl perfektně připravený na soutěž, avšak bohužel neměl štěstí, protože při posledním pokusu v rozcvičovně si natrhl mozol na ruce, se kterým následně zvládl základní pokus na 134 kg. Každým dalším pokusem od toho v rozcvičovně vypadala ruka hůř a po druhém pokusu na 138 kg už tomu skoro nebylo pomoci. Ruku jsme se snažili co nejvíc ošetřit a zavázat, ale bohužel už byl třetí pokus jen pozved. Martin je spíše nadhozový typ vzpěrače, takže jsme neztráceli naděje. O Martinovu ruku se během pauzy po trhu perfektně postaral gruzínský doktor a dali jsme se opět do boje. S přehledem Martin zvládl základní pokus na 170 kg, druhý pokus na 177 kg s malou technickou chybou nezvládl, ale brali jsme to všichni jako bezpředmětné, protože jsme tušili, že od 180 kg začne boj o vysoká místa. Zvedli jsme tedy třetí pokus na 181 kg, které svým bojovým nasazením téměř zvládl. Bohužel však byl výraz lehce dopředu a činka mu spadla. Kdyby se pokus podařil, bral by Martin nakonec 6. místo. Výkony 134 kg v trhu a 170 kg v nadhozu vybojoval 9. místo. Výborný závodní projev.

Realizační tým: Jiří Gasior, Petr Sedláček a Josef Maršálek.

Simona Jeřábková startovala společně s Eliškou Novákovou v HK do 81 kg. Stejně jako na loňském šampionátu v Albánii bylo i letos obtížné trefit pro Simonu tu správnou hmotnostní kategorii, vzhledem k možnosti získat medaili. Po předběžné a finální startovní listině bylo stále velmi nejasné, která ze tří HK bude tím nejlepším řešením. Nakonec jsme se shodli, že půjdeme do HK 81 kg, kde byly původně obě silné slovenské reprezentantky, dvě silné turecké reprezentantky a Nizozemka. Po jistém tušení, že jedna Slovenka půjde výš, jsme to brali jako nejlepší variantu. Nakonec se ukázalo, že šly výš obě Slovenky a Turkyně šla dokonce níž, takže se nám otevřel prostor pro boj. Simona má perfektní závodní projev a profesionální přístup. Nezajímá ji, jak vypadá tabule, nedívá se, kolik je třeba jít, jediné, co je důležité, je získat medaili a jde zvednout, co je tam naloženo, ať je to cokoliv. Taktiku jsme zvolili stejnou, jako na loňském šampionátu v Albánii, a to pojistit si základem medaili a pak bojovat. Základem na 83 kg v trhu jsme tedy zajistili to, že budeme bojovat už jen se dvěma reprezentantkami z Moldávie, které šly obě druhým pokusem také 83 kg, stále jsme tedy vedli a měli tak dva pokusy k dobru, obě reprezentantky Moldávie již měly k dobru jen jeden pokus. Tímto se nám otevřelo několik možností dalšího postupu a zvolili jsme takový, že zvýšíme na 90 kg (které Simona zvládla na tréninku), počkáme, co udělá trenér Moldávie a pak případně snížíme kam bude potřeba. Stalo se však ne tolik čekané, když trenér Moldávie také zvýšil na 90 kg oběma svým závodnicím v očekávání, že jsme my nezvolili správně. Simona však šla jako stroj, a když bylo vidět, že těch 90 kg opravdu dala (sice 3:0 neplatně kvůli loktům, ale prostě dala), bylo již dobojováno, protože tím bylo vidět, že my na to máme a Moldávie ne. V nadhozu Simonu zradily, stejně jako na loňském šampionátu, lokty a Jury nesouhlasila s uznáním obou pokusů na 105 kg. I přes obrovské technické zlepšení problémy s lokty, hlavně v nadhozu, přetrvávají. Celkové výsledky za 83 kg v trhu 3. místo, za 102 kg v nadhozu a 185 kg ve dvojboji 4. místa.

Realizační tým: Jiří Gasior a Petr Sedláček.

Eliška Nováková byla další česká závodnice s premiérou na velké soutěži. Startovala společně se Simonou Jeřábkovou v HK do 81 kg. Eliška prošla soutěží pouze s jedním neplatným pokusem v trhu na 82 kg, jinak s výsledky 78 kg v trhu a 100 kg v nadhozu vybojovala v osobních rekordech celkové 6. místo (v nadhozu 5. místo). Eliška je velmi silná a cílevědomá a na příští rok ještě stále spadá do kategorie U23, takže má rok na vyladění techniky, ve které momentálně vidíme tu hlavní slabinu, a pak od ní můžeme očekávat velké věci. Výborný závodní projev a naprostá spokojenost!

Realizační tým: Josef Maršálek a Kristína Orságová.

Den 8. – 2. 8. 2023

Arnošt Vogel startoval v HK do 102 kg společně s Jakubem Bartečkem. Arnošt si na loňském šampionátu v Albánii vyzvedal medaili výkony 142 kg v trhu a 175 kg v nadhozu. Letos byl na čince silnější, ale konkurence bohužel taky. Svými výkony 148 kg v osobním rekordu v trhu a 180 kg v nadhozu vybojoval v nabité konkurenci 7. místo (v trhu 6. místo). Škoda jediného nezdolaného pokusu v nadhozu na 186 kg. Arnošt se rok od roku zlepšuje na velkých soutěžích a letos je to oproti loňsku o mimořádných 11 kg. Závodní projev výborný s profesionálním přístupem.

Realizační tým: Jiří Gasior, Petr Sedláček a Kristína Orságová.

Jakub Barteček startoval s Arnoštem Vogelem v HK do 102 kg v nabité konkurenci. U Jakuba jsme zvolili opatrnější přístup v podobě přidávání po menších kilogramech. Výkonnostně se pohybuje podobně jako na loňském šampionátu a nechává si to nejlepší až na tu hlavní soutěž. Výkony 137 kg v trhu a 168 kg v nadhozu získal 10. místo (v nadhozu 9. místo). Závodní projev dobrý, průběh soutěže má spíš naplánován předem.

Realizační tým: Jiří Gasior, Petr Sedláček a Kristína Orságová.

Pavlína Šedá startovala v poněkud obsazenější HK do 87 kg, než jsme předpokládali. Napříč tomu, že se posledních pár týdnů potýkala se zraněním lokte a několik tréninků jsme museli buď upravovat nebo dokonce vynechat, tak závodní projev a odhodlání udržet se v konkurenci byl výborný. Pavlína prošla soutěží s jediným nezdařeným pokusem v trhu na 80 kg. Šlo však o drobnou technickou chybu, takže jsme tomu nepřikláněli velký důraz a zvedli hmotnost činky na 82 kg, se kterými si úspěšně poradila. V nadhozu se odvážnými skoky o 6 kg dostala až na plánovaných 100 kg. Výkony 82 kg v trhu a 100 kg v nadhozu se oproti loňskému šampionátu zlepšila o 17 kg a letos to stačilo na 9. místo.

Realizační tým: Jiří Gasior, Petr Sedláček a Kristína Orságová.

Jan Kolář startoval v HK do 109 kg. K soutěži měl velmi profesionální přístup a byl zcela soustředěný na každý pokus. Na Janovi se podepsala smůla v podobě nestabilního kolene, kdy dva dny před soutěží špatně došlápl a až do startu se potýkal s nepříjemnostmi. Soutěžní adrenalin však zapůsobil, jak měl a Jan odzávodil naplno. Trh necítil úplně ideálně a zůstal na základním pokusu na 136 kg. V nadhozu jsme zvolili opatrný základní pokus na 167 kg a pak jsme do boje šli naplno zvýšením na 175 kg s vidinou zlepšení se v umístění. Napoprvé pokus s plným nasazením téměř zdolal, avšak činka mu nakonec spadla z výrazu. Při posledním pokusu se již ozvalo koleno a raději jsme soutěž ukončili. Závodní projev výborný, jen se příliš zajímá o dění okolo, výsledkovou tabuli a jak přesně se bude rozcvičovat.

Realizační tým: Petr Sedláček, Jiří Gasior a Kristína Orságová.

Den 9. – 3. 8. 2023

Daniela Zronková startovala v HK nad 87 kg. Po několikaleté pauze od velkých soutěží se Daniela vrátila na velké závodní pódium. V přípravě se potýkala se zraněním zápěstí, které ji často omezovalo, avšak na šampionát se s odhodláním připravit zvládla. Po velmi opatrném nezdařeném základním pokusu v trhu se konečně chytla, nervozita úplně opadla a šla do toho naplno. Zvládla pak všechny další pokusy v trhu i nadhozu. Škoda jen posledního pokusu v nadhozu na 90 kg, které Jury zhodnotila jako neplatný pokus. Výkony 65 kg v trhu a 85 kg v nadhozu skončila na 7. místě. Závodní projev ze začátku velmi nervózní a po základním pokusu v trhu již výborný.

Realizační tým: Jiří Gasior, Petr Sedláček a Kristína Orságová.

Hodnocení šampionátu

Letošní šampionát konaný v rumunské Bukurešti byl na vysoké úrovni. Vše probíhalo takřka bez problémů. Autobusy na tréninkovou a závodní halu vyjížděly vždy přesně na čas. Jediné, co nehodnotíme kladně bylo, že cesta na závodní halu byla vždy přes tréninkovou halu, kde se čekalo 20 minut na odjezd na závodní halu. Cesta, která by normálně trvala asi 15 min byla tímto zdržováním natahována na 45 minut ve 40 ti stupňovém horku. Strava na hotelu byla bez problémů. Tréninková hala byla stísněnější, ale dostatečná. Tréninkové časy nikdo nedodržoval, ale nikdy jsme na uvolnění prostoru nečekali déle než 10 minut. Závodní hala byla menší. Rozcvičovna na závodní hale se nacházela mezi hledištěm a vážící místností a jelikož nebylo zcela jasné kudy se jednoduše dostat z hlediště na vážení, protože správná cesta byla pravděpodobně okolo haly venkem, chodilo se tedy přes stísněnější rozcvičovnu. Organizační stránka samotných soutěží byla na vysoké úrovni.

Závěr

Co se týká celkového hodnocení závodníků, tak mimo soustředění se připravovali svědomitě a cílevědomě, pravidelně se nám ozývali a posílali tréninková videa buď na kontrolu, nebo zhodnocení aktuální výkonnosti. Na soustředěních se ne všichni slučovali s naším názorem, že důležitou součástí tréninku je i kvalitní rozcvičení venku mimo činku. Toto se budeme snažit zachovat, protože jinde než na soustředěních se naši závodníci k jinému nespecifickému a kolektivnímu pohybu moc nedostanou a jsme přesvědčeni, že v konečné fázi přípravy se takto sestavené tréninkové plány ze soustředění projevily více než přínosně.  Za alarmující považujeme zdravotní stav zúčastněných sportovců, který se projevuje častými zraněními již před započetím celé přípravy na ME do 20 a 23 let. Zranění jsou podle nás projevem nekomplexní kondiční přípravy ze strany trenérů a svěřenců. Je potřeba se v následujících letech zaměřit na celkový stav sportovců, zařadit kompenzační cvičení do každé tréninkové jednotky, do přípravy zařadit gymnastiku a atletiku. Ranná specializace není až takový problém, jako jednostranné zaměření výhradně na vzpírání, zvláště ve věkových kategoriích U20 a U23.

V dění šampionátu byla dobrá spolupráce s trenérem Emilem Brzóskou, kdy jsme byli vždy na všem domluveni a soutěže tak probíhaly hladce. Další velmi dobrá spolupráce byla s Josefem Maršálkem, se kterým bychom rádi spolupracovali i na dalších takovýchto akcích. S čím jsme spokojeni bohužel nebyli, tak s náhlým zkrácením pobytu trenéra Josefa Maršálka o dva dny v poslední možný den před odesláním finálních změn. Tyto dva dny jsme se bez trenéra obešli obtížněji, protože v jeden tento den šli na start 4 závodníci a s jednou závodnicí bylo potřeba jet na trénink před soutěží. Se situací jsme si samozřejmě poradili, ale myslíme si, že zde vznikly zbytečné komplikace kvůli dvěma dnům.

Perfektní spolupráci nám předvedla fyzioterapeutka Kristína Orságová. S Kristínou máme několikaleté zkušenosti, a i zde fungovala takřka na 110 %, protože absolvovala naprostou většinu soutěží, kde se věnovala všem závodníkům, a navíc po celém dni na závodní hale se pak ještě na hotelu starala o další naše závodníky, kteří na svůj start čekali v následujících dnech. I v tomto případě nám chyběl trenér navíc.

Závěrem bychom se rádi zamysleli nad stanovenými limity a navrhli tak změnu na další rok. Možnost plnění limitů bychom zanechali, avšak pouze pro ty závodníky, kteří soutěž potřebují v rámci stipendia z projektu UNIS, protože tyto závodníky svaz vysílá, aby pomohl hlavně závodníkům samotným v dosažení vyšší stipendijní třídy. Vysílání ostatních závodníků, kteří nejsou zařazeni v projektu UNIS, by mělo zůstat výhradně v rukou reprezentačních trenérů.

Tímto bychom rádi poděkovali celému zvolenému realizačnímu týmu, který nám pomáhal v průběhu celé přípravy na Mistrovství Evropy juniorů a juniorek do 20 a 23 let 2023!

Realizační tým U20, U23 v průběhu roku 2023:

  • Jiří Gasior – vedoucí reprezentační trenér vzpírání U20 a U23,
  • Petr Sedláček – asistent reprezentačního trenéra vzpírání U20 a U23,
  • Tereza Králová – asistent reprezentačního trenéra vzpírání U20 a U23,
  • Josef Maršálek – vedoucí trenér SCM,
  • Jan Gospoš – reprezentační trenér vzpírání U15 a U17,
  • Emil Brzóska – předseda komise mládeže ČSV,
  • Kristína Orságova – fyzioterapeutka reprezentace vzpírání mužů, žen, U20 a U23.


  1. Nejčtenější články
  2. Poslední články

MČR Masters 2024 - dodatek

02.04.2024 Hits:471 Masters

Termín: 27. - 28. 4. 2024, místo: TJ Sokol Vyšehrad

1. kolo ligy ml. a st. žáků 2024 - výsledky

06.04.2024 Hits:322 ČSV

Termín: 6. 4. 2024, místo: Rotava, Havířov, Nový Hrozenkov

2. kolo ligy juniorů 2024 - výsledky

14.04.2024 Hits:280 ČSV

Termín: 13, 4. 2024, místo: Slavoj Plzeň 1899, SKB B. Havířov, TJ S. JS Zlín 5

Startovní listina ME mládeže do 15 a 17 let

19.04.2024 Hits:271 EWF

Ve dnech 15. – 23. 6. 2024 se bude v Soluni konat mistrovství Evropy nejmladších věkových kateg...

2. kolo ligy juniorek 2024 - výsledky - doplněno

14.04.2024 Hits:239 ČSV

Termín: 14. 4. 2024, místo: TJ S. JS Zlín 5

Startovní listiny k ME Masters 2024

08.04.2024 Hits:226 Masters

Ke startu na evropském šampionátu Masters se přihlásilo 379 mužů a 217 žen. Celkem 596 startujících...

České vzpírání – tabulky 21. století (1) - Mladší žačky a žáci

01.04.2024 Hits:222 Publikace

Původně jsem se chystal vydat tento obrovský přehled zejména proto, abychom byli s to shrnout v...

2. kolo 1. ligy mužů 2024 - výsledky

21.04.2024 Hits:214 ČSV

Vítězí opět Holešov Vzpěračský víkend 2. kola I. ligy mužů a I. ligy žen začal v sobotu v ...

46. Mistrovství ČR Masters 2024 - výsledky

28.04.2024 Hits:209 Masters

Termín: 27. - 28. 4. 2024, místo: Sokolovna TJ Sokol Vyšehrad

České rekordy Masters k 22.4.2024

22.04.2024 Hits:203 Masters

Ve dnech 27. – 28. 4. 2024 se bude v Praze na Vyšehradě konat 45. mistrovství České republiky v...

2. kolo 1. ligy žen 2024 - výsledky

21.04.2024 Hits:198 ČSV

Zvítězila Ostrava!!! V neděli pokračoval vzpěračský víkendový svátek v Ostravě, o který se zas...

2. kolo 1. ligy mužů a žen 2024 - dodatky

05.04.2024 Hits:196 Rozpisy soutěží

Termín: 20. - 21. 4. 2024, místo: Třinec / Ostrava

Mistrovství Evropy 2024 Norsko Haugesund

03.04.2024 Hits:192 Masters

Dne 15. – 23.6.2024 proběhne Mistrovství Evropy v Norském Haugesund. Celkem se tohoto šampionát...

2. kolo ligy juniorek a juniorů 2024 - dodatky

05.04.2024 Hits:183 Rozpisy soutěží

Junioři - termín: 13, 4. 2024, místo: Slavoj Plzeň 1899, SKB B. Havířov, TJ S. JS Zlín 5Juniorky - t...

České vzpírání – tabulky 21. století (2) - Starší žačky a žáci

02.04.2024 Hits:177 Publikace

Přiznám, mile mne překvapil váš zájem o tabulky mladších žáků… tak rychle přicházím s obdobnými...

České vzpírání – tabulky 21. století (5) - Ženy a muži 21 - 23 letí

06.04.2024 Hits:172 Publikace

Tato věková kategorie se u nás netěší velkému zájmu, nemá dokonce ani jednorázové mistrovství ČR dru...

Grand Prix IWF Pukhet

01.04.2024 Hits:161 IWF

Náš kamarád slaví

11.04.2024 Hits:150 Informace

PhDr. Rudolf Drmola je velký příznivec vzpírání, velice vzdělaný muž řady profesí a i přes letitý zd...

Stanislav Janál (*1935 – †2024)

04.04.2024 Hits:150 Informace

Dne 25. 3. 2024 zemřel Mistr sportu Stanislav Janál.

Ohlédnutí za Grand Prix IWF

12.04.2024 Hits:148 IWF

Skončilo dlouhé kvalifikační období pro olympijské hry v Paříži. Vyznačovalo se počtem povinnýc...

Grand Prix skončila

11.04.2024 Hits:144 IWF

M HK +109 kg Skončila poslední kvalifikační soutěž na OH  2024, které se budou konat za zhruba...

Mistrovství světa mládeže do 17 let

01.05.2024 Hits:36 Informace

Dne 25. 4. 2024 na svých webových stránkách IWF zveřejnila aktualizovanou startovní listinu mistrovs...

Majstrovstvá SR veteránov 2024

01.05.2024 Hits:39 Masters

Mistrovství Slovenska kategorie Masters se konalo 20. 4. 2024 tradičně v Hlohovci a zúčastnili se ho...

46. Mistrovství ČR Masters 2024 - výsledky

28.04.2024 Hits:209 Masters

Termín: 27. - 28. 4. 2024, místo: Sokolovna TJ Sokol Vyšehrad

Naši v zahraničí

28.04.2024 Hits:77 Ostatní

V sobotu se v Německu konalo finále I. a II. Oberligy. Ve finále II. ligy startovali naši ...

VT reprezentace 15 a 17 letých v Bobrově

25.04.2024 Hits:111 Informace

Naše nejmladší část reprezentace se připravovala v Bobrově na Slovensku od 21 do 25.4. 2024V příprav...

Bruno Matykiewicz

25.04.2024 Hits:118 Informace

(*21. 4. 1959 Stonava)

2. kolo 2. ligy mužů a žen 2024 - dodatky rozpisů

25.04.2024 Hits:124 Rozpisy soutěží

Muži: termín: 4.5.2024, místo: TJ Slavoj 1899 Plzeň, UF Olomouc, TAK Hellas BrnoŽeny: termín: A...

České rekordy Masters k 22.4.2024

22.04.2024 Hits:203 Masters

Ve dnech 27. – 28. 4. 2024 se bude v Praze na Vyšehradě konat 45. mistrovství České republiky v...

2. kolo 1. ligy žen 2024 - výsledky

21.04.2024 Hits:198 ČSV

Zvítězila Ostrava!!! V neděli pokračoval vzpěračský víkendový svátek v Ostravě, o který se zas...

Slavoj Plzeň 1899 - 125 let nás zavazuje!

21.04.2024 Hits:126 Oddíly

Připadá nám to jako nedávno, když jsme při naší Grand Prix v roce 2019 slavili výročí 120 let trvání...

2. kolo 1. ligy mužů 2024 - výsledky

21.04.2024 Hits:214 ČSV

Vítězí opět Holešov Vzpěračský víkend 2. kola I. ligy mužů a I. ligy žen začal v sobotu v ...

Startovní listina ME mládeže do 15 a 17 let

19.04.2024 Hits:271 EWF

Ve dnech 15. – 23. 6. 2024 se bude v Soluni konat mistrovství Evropy nejmladších věkových kateg...

2. kolo ligy juniorek 2024 - výsledky - doplněno

14.04.2024 Hits:239 ČSV

Termín: 14. 4. 2024, místo: TJ S. JS Zlín 5

2. kolo ligy juniorů 2024 - výsledky

14.04.2024 Hits:280 ČSV

Termín: 13, 4. 2024, místo: Slavoj Plzeň 1899, SKB B. Havířov, TJ S. JS Zlín 5

Ohlédnutí za Grand Prix IWF

12.04.2024 Hits:148 IWF

Skončilo dlouhé kvalifikační období pro olympijské hry v Paříži. Vyznačovalo se počtem povinnýc...

Náš kamarád slaví

11.04.2024 Hits:150 Informace

PhDr. Rudolf Drmola je velký příznivec vzpírání, velice vzdělaný muž řady profesí a i přes letitý zd...

Grand Prix skončila

11.04.2024 Hits:144 IWF

M HK +109 kg Skončila poslední kvalifikační soutěž na OH  2024, které se budou konat za zhruba...

Li Wenwen znovu dominuje

10.04.2024 Hits:122 IWF

Startovní listiny k ME Masters 2024

08.04.2024 Hits:226 Masters

Ke startu na evropském šampionátu Masters se přihlásilo 379 mužů a 217 žen. Celkem 596 startujících...

1. kolo ligy ml. a st. žáků 2024 - výsledky

06.04.2024 Hits:322 ČSV

Termín: 6. 4. 2024, místo: Rotava, Havířov, Nový Hrozenkov