Český svaz vzpírání
 

Zdařilé mezinárodní mistrovství ČR vzpěračů (muži, ženy, závodníci(ce) do 23 let)

Skvělý výkon Jiřího Orsága, potěšili i další!!

V tomto textu se věnuji především tomu, co nevyplývá rovnou z výsledků. Přednost mají soutěže žen.

HK do 48: Plzeňské dívky nemají v poslední době na růžích ustláno… ba právě naopak. Eva Starcková aspoň stačila porazit Slovenku Gurišovou, Veronice Věžníkové se to nepodařilo, ale až obě zase přiberou do limitu a budou mít i lepší podmínky pro přípravu, což, přirozeně, hodně závisí i na charakteru zaměstnání (a to je pro mnohé vzpěračky i vzpěrače zásadní problém!!), můžeme se oprávněně těšit i na vyšší výkony. Do konkurence patrně vstoupí i další, mladičké závodnice.

53: Marie Nováčková prozíravě shodila více než tři kila, na čince byla velice dobrá a dobyla už 12. mistrovský titul ve dvojboji – solidním výkonem. Kvalitou vystoupení i vzezřením jasně popírá ročník narození… :-o). Kateřina Thérová odvedla standard, Michaela Prchalová se zlepšila ve dvojboji o 10 kg, v Sinclairovi (bS) o 11 bodů!

58: Na šampionátu závodilo šest dívek z Bohemians! Dvě z nich tuto kategorii dokonce ovládly. Jana Dubnová se znovu vzepjala k velice pěknému dvojboji, Lence Oganesjanové vyneslo zlepšení o 11 kg a 14 bS. stříbro, před favorizovanou Hanou Gasiorovou. A to absolvovala teprve třetí závod v kariéře! Michaela Vašíčková přidala další 1 kg ve dvojboji.

63: Lauru Lozovou zastihl šampionát v pohodě a dobré formě, polepšila se o bod ve dvojboji i Sinclairovi a jak v trhu, tak v nadhozu si správně a viditelně troufala navíc, ač zatím neúspěšně. Trenér František Orság chytře věřil Petře Orságové, nenechal ji opakovat 66 kg v trhu, a poskytl jí přece jen trochu více oddechu. Risk s 68 kg se jemu i závodnici vyplatil. V nadhozu se vysoké, štíhlé blondýnce reparát také vydařil. Její pokusy naznačují, že přijdou další pokroky, možná v této, později i ve vyšších hmotnostních kategoriích. V Praze se zlepšila o 4 kg ve dvojboji a o 9 bS. Trojici medailistek doplňuje rovněž zřetelně perspektivní a bojovná Julie Švecová. Měla sice jen tři pokusy platné, ale i v těch nezdařených bylo znát, že má vůli i schopnost. Bronz ozdobila jedním bodem navíc v Sinclairovi, oproti dosavadnímu maximu.

69: Lenka Orságová vyhrála s náskokem 63 kg!! Přes jasnou převahu se nespokojuje se snadným primátem, nadhozové pokusy na 110 kg nebyly marné, i když nakonec skončily nezdarem. Iva Saranová zůstala za očekáváním, chyby jí přibrzdily, ale pro budoucnost nic není ztraceno. Barbora Vašková se statečně rve s nemocí i s činkou. Tyto vlastnosti jí vynesly bronz, k němuž měla ale blízko i její oddílová družka Helena Korytářová, kdyby se břemena méně bála… Toto zápolení bylo jakoby oddílovým přeborem Nového Hrozenkova, třebaže, pravda, Lenka Orságová, nyní závodí za PSK Olymp Praha. Veronika Vašíčková pamatuje lepší časy, i lepší podmínky k tréninku. Dobře, že u vzpírání zůstává.

75: Pavla Kladivová se blýskla parádním osobákem v trhu 86 kg (+ 3 kg!), následných 89 kg jí uteklo dopředu, ale nesporně i toto břemeno brzy zvládne. V nadhozu moc, moc, moc chtěla. Nepřesnosti při vstávání se 100 kg ale 2x znamenaly takřka mdlobu - na bojovnosti jí však těžká situace neubrala, a tak s vervou vyšlápla k existenčnímu poslednímu pokusu, opět na 100 kg. Třebaže činku vyrážela s nevídaným, obrovským zpožděním, přece jen ji nad hlavu přesvědčivě dostala a zachránila nejen už 4. primát na M-ČR ve své relativně velice krátké vzpěračské dráze, ale vylepšila si i o kilogram osobní rekord ve dvojboji. Silově je skvěle disponovaná, má i tuze chytrou hlavu (a to nejen proto, že je ve 3. ročníku Vysoké školy chemicko-technologické, obor léčiva) i pocit velké zodpovědnosti. Vylepší-li koncentraci (což je určitě lehčí, než dřina s tunami železa) a ještě více nabude potřebnou rutinu a zkušenost - zlepší se, myslím, tak, že překvapí nejen ostatní, ale i sebe. A nemusí to být zadlouho!

Marie Orságová představuje krásný příklad neuvěřitelně trvalé dobré výkonnosti, klobouk dolů! Markéta Minaříková se velmi zvolna vrací k někdejším vrcholům. Martina Pokorná si stříbro v šampionátu do 23 let osladila zlepšeními o 6 kg ve dvojboji (+4 bS). Debutující Jana Řehořová se radovala z hladkého vyražení činky nad hlavu ve 2. pokusu ještě dříve než dali rozhodčí pokyn Dolů! Poté zvýšila, uspěla – inu, zúročila zkušenost…

+75: Obrovský a krásný boj svedly elitní atletka-kladivářka, olympionička Lenka Ledvinová (o jejích mimořádných kvalitách svědčí i skutečnost, že za rok 2008 dostala i cenu rektora Karlovy univerzity coby studentka 5. ročníku magisterského studijního programu Všeobecného lékařství s prospěchem 1,0!!!) se Slovenkou (studentkou 1. ročníku fyzioterapie) Eleonorou (Noričkou) Gogorovou. Ta litovala těsně zmařeného závěrečného pokusu v trhu, ale „ve finále nadhozu“ měla šanci pokusem na 98 kg zvrátit vše na svou stranu. I přes veliké úsilí zůstala druhá, navíc s krvácejícím nosem (činka byla po vstávání příliš neposedná), a hodně smutná, ale je mimořádně houževnatá, vzpírání oddaná, má výborného trenéra, takže zřejmě půjde velmi rychle nahoru!! Lenka Ledvinová ohromila vynikajícím soustředěním, úžasnou kloubní pohyblivostí, s činkou vstává přímo bleskově, rezervy jsou markantní. Bylo by dobré, i když na 99,99% zůstane u atletiky, kdyby ji trvaleji připoutalo i vzpírání. Bára Lichnovská, průkopnice ženského vzpírání v Kopřivnici se soustředěně ubránila nule v závěrečném pokusu v trhu.

Obecně pro české ženské vzpírání na šampionátu platilo, že si dívky a ženy, až na výjimky, nenechaly spadnout „hotové“ pokusy, o zdar pokusu se, prostě, více porvou. Na druhé straně, chlapi vědí, že někdy je lepší obětovat pokus a „nevykrvácet“. V průměru je taky mužská úroveň – v porovnání se světem – o dost vyšší. Pražské mistrovství ale potvrdilo, že české ženské vzpírání se nejen odrazilo ode dna, ale že i zvolna v úrovni stoupá. A má, nyní v Lence Orságové a Pavle Kladivové, i adeptky na úspěchy v mezinárodním měřítku.

Muži – HK do 56 kg: David Cserge, další šikovný mladík z rotavské líhně, si titul ozdobil osobním rekordem v Sinclairových bodech.

62: Tato kategorie nepřinesla větší vzrušení. Výkonnostní rozdíly byly jasné. Petr Petrov vyhrál v průměrném výkonu, ale čekají ho důležitější závody! Petr Stanislav dobyl další z mnoha medailí, ale o 17 roků mladší Daniel Bojda si ale stříbro sebrat nenechal.

69: Premiantovi Petrovi Slabému chybělo jen málo ke zdolání 114 kg v trhu; škoda, že mu nakonec spadly. Mladičký Jan Gasior zahájil pěkným osobákem v trhu (+5 kg), pokus o zlepšení v nadhozu (+ 3 kg) se nevydařil, ale Jan zanechal dobrý dojem, stříbro (i za zlepšení o 9 bS) bylo zasloužené. Před Adama Rozu (3. na M-ČR), který má rozhodně na víc, se dostal 41letý, houževnatý Slovák Peter Janíček. Adam Lukeš sice skončil poslední, avšak s osobním rekordem v Sinclarovi (+4 bS).

77: Radim Kozel už má – celorepublikově – v péči mládež, zároveň ukázal, že s činkou ještě hodně umí a získal jubilejní, 10. titul mistra ČR. Dva pokusy nesmírně bojovného Petra Věžníka v nadhozu (136 a 140 kg) sympaticky odhalily jeho statečnost. Ta mu vynesla i stříbro ve dvojboji, před zkušenými, sympaticky „omládlými“ borci, 37letým Josefem Gasiorem (naposledy podal tak dobrý výkon v r. 2005!) a 33letým Milošem Podšerem (ten se dokonce přiblížil k výkonnosti z r. 2002!). Petr Sedláček se zranil při pokusu o osobák v trhu – 120 kg. Zdá se, že do měsíce bude v pořádku, ale nominace na MEJ 20 mu unikla.

85: V duelu účastníků velkých soutěží Maďara Jánose Baranyiho a Slováka Pavola Svrčka lépe taktizoval prvně jmenovaný. Oba siláci přispěli k dobré úrovni šampionátu, oba měli všechny pokusy platné – a byli patrně s to dát i v Praze ještě víc. Zlato na domácím mistrovství dobyl Jiří Gasior, ve vyrovnaných osobních rekordech ve všech disciplinách. Další medaile patří 34letým Jiřímu Mandátovi a Janu Zajanovi. Kousíček k bronzu měl 46letý(!) Luděk Bečvář, jehož ale zradil závěrečný pokus na 130 kg v jeho parádní disciplině – trhu. Tomáš Kejík letos podruhé vypadl, předtím za osmiletou sportovní dráhu jen jednou, v r. 2004.

94: Slovák Matúš Pokusa se stal mezinárodním mistrem ČR, Jan Gospoš mistrem ČR, tradičně zkoušel hodně smělé zátěže po základech, leč ani tentokrát neuspěl. Hned za ním skončil Andrej Beran, který se zlepšil o dvě kila v trhu, v nadhozu si udělal další osobák (+ 2 kg) už základem, vzápětí přidal dalších 7 kg, neuspěl jen na 138 kg v trhu a 175 kg v nadhozu. Rázně vstoupil do Klubu 300 (jeho součet 305 kg, znamená +11 kg ve dvojboji a +11 bS). Rezerva do limitu HK činí 5,2 kg! Rostislav Trlica sice uzmul medaili na mužském šampionátu Jakubu Jurečkovi, tomu se ale povedlo to podstatné, co zamýšlel, nominace na MEJ 20. Osobní rekord v trhu posunul o 4 kg, v Sinclairovi o 2bS. V nadhozu se ukázalo zvýšení základu o 10 kg jako příliš smělé.

105: Maďar Ferenc Gyurkovics chytil před časem druhý dech a zvedá velice šikovně. V ČR se mu prý líbí, v kuloárech dokonce zazněla idea, že by mohl posílit i naši reprezentaci, ale „možná je to jen pověst,“, abych citoval klasický výrok z jedné z českých veseloher. Stále velice dobrý Libor Wälzer získal domácí titul, před k čince se vrátivším Tomášem Matykiewiczem (ten zůstal jen na základech). Bronz na M-ČR si připsal Miroslav Frait, mj. díky osobnímu rekordu v trhu (+ 3 kg), ve dvojboji zlepšil 4,5 roku starý osobák o 3 kg, v Sinclairovi taky o 3 body, a to dokonce po šesti letech!

+105: Jiří Orság se stal nejvýraznější osobností mistrovství! V trhu výtečně vystřihl 185 kg a vylepšil tak osobní maximum rovnou o 5 kg!! Během jeho základního pokusu v nadhozu se ovšem publikum zachvělo. Při výrazu se 215 kg mu náhle povolila pravá paže, mnohým hlavou bleskla obava, aby nešlo o zranění, vždyť absolvoval v průběhu jediného měsíce (!!!) třetí závod v úrovni vysoko převyšující jeho dosavadní nejlepší dvojboj z r. 2009. 11. dubna se zlepšil o 12 kg na ME v Minsku, o pouhých šest dnů později přidal na rakouské lize v Linci další kilogram a v Praze začal ještě odvážněji.

S následnými 216 kg se prošel dopředu až na okraj prkna a pokus, doslova, vydřel. V té chvíli většina lidí v sále soudila, že dále nebude pokračovat. Jenže, troufl si na něco neobyčejně zřídka vídaného. Požádal o zvýšení na 232 kg, tj. hodnotu českého rekordu! Každá sázková kancelář by ochotně vypsala vysoký kurs na nezdar! Přiznávám se k tomu, že jsem si říkal: „Hlavně, ať se nezraní…“ Jenže, všechno bylo jinak. Náš nejlepší současný vzpěrač odhodlaně přistoupil k čince a skvěle si s ní poradil. S dokonale vyváženou porcí síly i dynamiky, bylo to perfektní vystoupení! Lidi takřka zbořili sál nadšením, tohle se vidí naprosto ojediněle! Klobouk dolů před aktérem, jeho trenérem Pavlem Ivaničem a taky před Jiřího přítelkyní Pavlou Kladivovou, která mu velice užitečně radí mj. při stravovacím režimu, se suplementací. A je mu, stejně jako on jí – všestrannou oporou. Mimochodem, J. Orság shodil skoro tři kila, aniž by ztratil na síle!! Následný den po triumfu v Praze dal v rakouské lize, po mnohahodinovém cestování, 370 (170+200), ale, jak sám říká, takový double nebude hodně, hodně dlouho opakovat… pokud vůbec, dodávám radši – za sebe.

Druhý skončil pěkně technicky vzpírající Polák Kraska, celkově třetí Petr Hejda (žel stále u činky hodně nevyzpytatelný), už letos předvedl vyšší výkony, stačil však porazit 22letého perspektivního Slováka Ondreje Kružela. O jediný kg ve dvojboji se polepšil Tomáš Hofbauer, ale jeho váha jde rychle nahoru, na rozdíl od sumy dvojboje...

Otevřené mistrovství ČR se markantně vydařilo! Vévodil mu vynikající výsledek Jiřího Orsága, který se letos zlepšil o neočekávaně vysokou, ale o to příjemnější sumu - ve dvojboji o 22 kg a o 19 bodů v Sinclairovi! Potěšili či alespoň obstáli mnozí další. České ženy potvrdily mírný, ale evidentní vzestup.

Rozhodčí byli přísní, ale v převážné většině spravedliví, na korektnost dbala i jury. I tato významná komponenta události přispěla k celkovému zdaru. Nicméně, hlasatelé občas, při vyhlašování výsledků, vynechávali údaje o výkonu(!). Laické publikum na tom bylo hodně špatně, protože chyběla výsledková tabule.

Speciální poklona patří Karlu Prohlovi mladšímu. Jeho software se výtečně osvědčuje, výsledky byly obratem k dispozici, v přehledném formátu. On pak nad vším, po celý dlouhý čas soutěží, na místě, bděl a program sám mnohostranně aplikoval. České vzpírání v něm má vynikajícího odborníka, světové úrovně (stačí, když porovnáte naše a cizí výstupy)!

Nakladačům na činku pomáhal mj. často i vynikající a reprezentant Libor Wälzer (pokud pojede na ME Masters, stane se jednou z hvězd, neztratí se ani na MS mužů)! Když jeho obětavost srovnám s fotbalisty – dovede si představit, jak fotbaloví reprezentanti pomáhají – během zápasu - házet míče zpět do hřiště. A to je mnohem snazší, než nakládat na činku. V tomto případě perfektně platí, že – práce šlechtí člověka! Navíc výtečně uplatnil i zkušenost, mj. ihned uvolnil vzpěračský pás závodnici upadající do mdloby po „brnknutí“ činkou o krční tepnu.

K tuze dobrému dojmu vydatně a zásadně přispěla i kvalitní organizace. Velkou pochvalu zaslouží Pavel Filipovič (ten zapojil i milé, vlídné členky své rodiny!) a zajistil zásadní i detailní záležitosti, včetně kontinuálního úklidu toalet. což bývá leckdy bolavým místem velice honosných podniků… On, jeho blízcí, Pavel Ivanič i další zvládli nespočet zadání (včetně uvádění jednotlivců do Síně slávy).

Proslýchá se, že na letošní mezinárodní mistrovství ČR by měl navázat další ročník této soutěže – opět v Praze. Zrodila-li nová, výborná tradice – je to jen dobře.

Dr. Rudolf Drmola


  1. Nejčtenější články
  2. Poslední články

46. Mistrovství ČR Masters 2024 - výsledky

28.04.2024 Hits:346 Masters

Termín: 27. - 28. 4. 2024, místo: Sokolovna TJ Sokol Vyšehrad

1. kolo ligy ml. a st. žáků 2024 - výsledky

06.04.2024 Hits:344 ČSV

Termín: 6. 4. 2024, místo: Rotava, Havířov, Nový Hrozenkov

2. kolo ligy juniorů 2024 - výsledky

14.04.2024 Hits:293 ČSV

Termín: 13, 4. 2024, místo: Slavoj Plzeň 1899, SKB B. Havířov, TJ S. JS Zlín 5

Startovní listina ME mládeže do 15 a 17 let

19.04.2024 Hits:285 EWF

Ve dnech 15. – 23. 6. 2024 se bude v Soluni konat mistrovství Evropy nejmladších věkových kateg...

2. kolo ligy juniorek 2024 - výsledky - doplněno

14.04.2024 Hits:251 ČSV

Termín: 14. 4. 2024, místo: TJ S. JS Zlín 5

2. kolo 1. ligy mužů 2024 - výsledky

21.04.2024 Hits:243 ČSV

Vítězí opět Holešov Vzpěračský víkend 2. kola I. ligy mužů a I. ligy žen začal v sobotu v ...

Startovní listiny k ME Masters 2024

08.04.2024 Hits:241 Masters

Ke startu na evropském šampionátu Masters se přihlásilo 379 mužů a 217 žen. Celkem 596 startujících...

České rekordy Masters k 22.4.2024

22.04.2024 Hits:221 Masters

Ve dnech 27. – 28. 4. 2024 se bude v Praze na Vyšehradě konat 45. mistrovství České republiky v...

2. kolo 1. ligy žen 2024 - výsledky

21.04.2024 Hits:220 ČSV

Zvítězila Ostrava!!! V neděli pokračoval vzpěračský víkendový svátek v Ostravě, o který se zas...

2. kolo 1. ligy mužů a žen 2024 - dodatky

05.04.2024 Hits:203 Rozpisy soutěží

Termín: 20. - 21. 4. 2024, místo: Třinec / Ostrava

2. kolo 2. ligy mužů a žen 2024 - dodatky rozpisů

25.04.2024 Hits:193 Rozpisy soutěží

Muži: termín: 4.5.2024, místo: TJ Slavoj 1899 Plzeň, UF Olomouc, TAK Hellas BrnoŽeny: termín: A...

2. kolo ligy juniorek a juniorů 2024 - dodatky

05.04.2024 Hits:189 Rozpisy soutěží

Junioři - termín: 13, 4. 2024, místo: Slavoj Plzeň 1899, SKB B. Havířov, TJ S. JS Zlín 5Juniorky - t...

České vzpírání – tabulky 21. století (5) - Ženy a muži 21 - 23 letí

06.04.2024 Hits:177 Publikace

Tato věková kategorie se u nás netěší velkému zájmu, nemá dokonce ani jednorázové mistrovství ČR dru...

Náš kamarád slaví

11.04.2024 Hits:157 Informace

PhDr. Rudolf Drmola je velký příznivec vzpírání, velice vzdělaný muž řady profesí a i přes letitý zd...

Stanislav Janál (*1935 – †2024)

04.04.2024 Hits:157 Informace

Dne 25. 3. 2024 zemřel Mistr sportu Stanislav Janál.

Ohlédnutí za Grand Prix IWF

12.04.2024 Hits:152 IWF

Skončilo dlouhé kvalifikační období pro olympijské hry v Paříži. Vyznačovalo se počtem povinnýc...

Grand Prix skončila

11.04.2024 Hits:150 IWF

M HK +109 kg Skončila poslední kvalifikační soutěž na OH  2024, které se budou konat za zhruba...

České vzpírání – tabulky 21. století (3) - Mladší juniorky a junioři

05.04.2024 Hits:141 Publikace

Souhrnné žákovské rankingy už jsou na světě, ještě před 2. kolem žákovské ligy družstev. Je ovšem tř...

České vzpírání – tabulky 21. století (4) - Starší juniorky a junioři

06.04.2024 Hits:135 Publikace

Tohle už je čtvrtá bilance století a sledujete-li vývoj některých jednotlivců, snadno shledáte, jak ...

Bruno Matykiewicz

25.04.2024 Hits:134 Informace

(*21. 4. 1959 Stonava)

Nová Směrnice o poskytování příspěvků

04.04.2024 Hits:134 Směrnice

Dokončili jsme na VR novou směrnici o náhradách za cestovní výdaje.

2. kolo 2. ligy mužů a žen 2024 - výsledky

05.05.2024 Hits:7 ČSV

Muži: termín: 4.5.2024, místo: TJ Slavoj 1899 Plzeň, UF Olomouc, TAK Hellas BrnoŽeny: termín: A...

Mistrovství světa mládeže do 17 let

01.05.2024 Hits:88 Informace

Dne 25. 4. 2024 na svých webových stránkách IWF zveřejnila aktualizovanou startovní listinu mistrovs...

Majstrovstvá SR veteránov 2024

01.05.2024 Hits:82 Masters

Mistrovství Slovenska kategorie Masters se konalo 20. 4. 2024 tradičně v Hlohovci a zúčastnili se ho...

46. Mistrovství ČR Masters 2024 - výsledky

28.04.2024 Hits:346 Masters

Termín: 27. - 28. 4. 2024, místo: Sokolovna TJ Sokol Vyšehrad

Naši v zahraničí

28.04.2024 Hits:94 Ostatní

V sobotu se v Německu konalo finále I. a II. Oberligy. Ve finále II. ligy startovali naši ...

VT reprezentace 15 a 17 letých v Bobrově

25.04.2024 Hits:122 Informace

Naše nejmladší část reprezentace se připravovala v Bobrově na Slovensku od 21 do 25.4. 2024V příprav...

Bruno Matykiewicz

25.04.2024 Hits:134 Informace

(*21. 4. 1959 Stonava)

2. kolo 2. ligy mužů a žen 2024 - dodatky rozpisů

25.04.2024 Hits:193 Rozpisy soutěží

Muži: termín: 4.5.2024, místo: TJ Slavoj 1899 Plzeň, UF Olomouc, TAK Hellas BrnoŽeny: termín: A...

České rekordy Masters k 22.4.2024

22.04.2024 Hits:221 Masters

Ve dnech 27. – 28. 4. 2024 se bude v Praze na Vyšehradě konat 45. mistrovství České republiky v...

2. kolo 1. ligy žen 2024 - výsledky

21.04.2024 Hits:220 ČSV

Zvítězila Ostrava!!! V neděli pokračoval vzpěračský víkendový svátek v Ostravě, o který se zas...

Slavoj Plzeň 1899 - 125 let nás zavazuje!

21.04.2024 Hits:131 Oddíly

Připadá nám to jako nedávno, když jsme při naší Grand Prix v roce 2019 slavili výročí 120 let trvání...

2. kolo 1. ligy mužů 2024 - výsledky

21.04.2024 Hits:243 ČSV

Vítězí opět Holešov Vzpěračský víkend 2. kola I. ligy mužů a I. ligy žen začal v sobotu v ...

Startovní listina ME mládeže do 15 a 17 let

19.04.2024 Hits:285 EWF

Ve dnech 15. – 23. 6. 2024 se bude v Soluni konat mistrovství Evropy nejmladších věkových kateg...

2. kolo ligy juniorek 2024 - výsledky - doplněno

14.04.2024 Hits:251 ČSV

Termín: 14. 4. 2024, místo: TJ S. JS Zlín 5

2. kolo ligy juniorů 2024 - výsledky

14.04.2024 Hits:293 ČSV

Termín: 13, 4. 2024, místo: Slavoj Plzeň 1899, SKB B. Havířov, TJ S. JS Zlín 5

Ohlédnutí za Grand Prix IWF

12.04.2024 Hits:152 IWF

Skončilo dlouhé kvalifikační období pro olympijské hry v Paříži. Vyznačovalo se počtem povinnýc...

Náš kamarád slaví

11.04.2024 Hits:157 Informace

PhDr. Rudolf Drmola je velký příznivec vzpírání, velice vzdělaný muž řady profesí a i přes letitý zd...

Grand Prix skončila

11.04.2024 Hits:150 IWF

M HK +109 kg Skončila poslední kvalifikační soutěž na OH  2024, které se budou konat za zhruba...

Li Wenwen znovu dominuje

10.04.2024 Hits:128 IWF

Startovní listiny k ME Masters 2024

08.04.2024 Hits:241 Masters

Ke startu na evropském šampionátu Masters se přihlásilo 379 mužů a 217 žen. Celkem 596 startujících...